Skip to main content

..tips hilang stress..

assalamualaikum..morning,,selamat petang,,selamat malam...
hari ini,,doktor Tulip akan berkongsi ngan anda semua tips mcam mane nak ilangkan stress..
tips ini sangat berguna untuk kita bersama..
jom ikuti tips ini..

kalau aku stress,,


1. kalau aku stress,,aku tido..

nie merupakan tips yg paling aku suka buat kalau aku stress tahap gaban..tido lah salah satu cara untuk kita ilangkan stress nie..kalau tido,,smua masalah bley lupa babe..caya larh sma lu..wah,,syoknya tido..jadi,,sape2 yg rasa diri dia stress,,tido lah!!nie pun bley jadi kte pnyer hobi nanty..*hahahaha*
seronok gilak dapat tido..

2. kalau aku stress,,aku akan menangis kuat-kuat..

nie merupakan kgemaran aku..klu aku stress je,,aku akan nangis..asal je aku nangis,,aku stress..*hehehe*kalau nak nangis tu,,nasihat aku..nangis lah kuat-kuat..sampai satu taman,, satu bandar,, satu daerah dengar dan kalau boleh,,biar lah satu negeri dengar..dah alang2 kita nak nangiskan..kalau setakat nak nangis dalam toilet,,tak payah lah,,biar aku jew yg nangis dalam toilet tu..hahahaa
seronoknya menangis!!
3. kalau aku stress,,aku lepak kat taman,,hutan or tasek..
tips nie sangat berguna kalau sape2 yg memang sukakn keindahan semulajadi mcam aku nie..tapi aku bukan suka alam semulajadi tapi something yg laen tp semulajadi..*hahahaa*apa entah..cuba korang fikir..asal je stress,,lepak lah kat taman ker,,hutan ker,,tasek ker..jangan plak ko gi lepak kedai mamat..nnty lagi tmbah ko pnyer stress..mahu taknya..asyik order makan jew...*hehehek*


4. kalau aku stress,,aku makan banyak-banyak
nie memang tips yang memang hot...kalau stress,,makan lah banyak2 nnty kau pnyer stress lagi stress..mahu taknya,,makin tambah kau pnyer berat..lagi lah kau stress...kalau aku,,aku akan makan banyak-banyak,,biar aku lagi stress..dah alang-alang nk stress..biar sampai stress tahap gilak,,gaban,, semua lah makhluk yg ada kat dunia nie...*hahaha*


5. kalau aku stress, aku makan aiskrim
tips nie yang memang aku selalu buat n tiap-tiap hari aku akan buat kalau ada duit lebih..*hahahahak*..besh gilak kalau kita makan aiskrim time2 stress..mahu taknya...menikmati aiskrim,,bley melupakan stress kita..nie yg beshnya..tapi sekejap jelah...tak mampu bertahan lama..sbb,,bila dah masuk dalam perut,,stress datang lah balik..*hahahahahak*


kalau aku stress,,aku akan buat semua nie biar aku jadi lagi stress..syok gilak kalau stress nie...sbb aku boleh buat tips2 nie..klu aku tak stress,,aku tak leh buat semua nie..*hakhak*
apalah yang aku duk merapu nie...*huhu*pape pun,,selamat mencuba bagi yang stress..jangan malu-malu untuk melakukannya..jangan segan2 buat kalau anda rse anda stress...walaupun anda berada ditempat awam..banyak lagi tips yang hendak dikongsi bersama..tapi rsenya,,cukup lah dulu untuk hari ini doktor Tulip berkongsi tips..^_^

Comments

Popular posts from this blog

Kulit sihat dan seimbang dengan Botanical Effects..

Make your skin smile😊
Botanical effects..
Adunan botani yang dikhususkan untuk memberi faedah holistik bagi menyerlahkan kulit sihat dan berseri..mengandungi kompleks botani kaya antioksidan yang baik untuk kulit.selain itu,formula yang dikhususkan untuk semua jenis kulit supaya berasa seimbang..
Terdapat 3 pilihan formula iaitu untuk kulit kering,,normal dan berminyak..Jika anda ingin kulit yang sihat dan seimbang..BOTANICAL EFFECTS adalah pilihannya..
Nie merupakan salah satu produk marykay yang aku guna. Produk nie adalah produk yang pertama aku guna dalam marykay, Ia merawat kulit aku supaya jadi sihat sebelum aku ke step seterusnya. Nie macam step pertama lah kalau korang semua nak start guna marykay. Aku kena guna yang nie sebab aku pengguna local product. So, aku disarankan untuk menggunakan set botanical Effects..Setiap Beauty Consultant, ada caranya yang tersendiri.. Apa yang penting ialah korang kena dengar kata Beauty Consultant korang. Sebab mereka lebih arif and tahu ap…

..Jalan-jalan di universal studio singpore n johor..

First trip wif aty..rumet time duk hostel dlu...thanx sudi layan kerenah kite..
Dari terengganu ke johor..johor ke singpore..singpore ke johor..johor ke terengganu..hehe.. Saya sangat gumbira!

Universal studio singpore..







Jalan2 dkat johor la plak kte..prgi johor premium outlet dan puteri harbour..







Seronok sgt..teruja untuk trip seterusnya..next trip???hehe
P/s : walaupun prgi tmpt org,, tmpt kte adlah yg terbaik!!! I love malaysia!

gunung Jerai..

wah..dua hari aku n family aku g bercuti..seronok2..
bukan family di kampong..
tapi family di jitra..
wah..tak sangka..aku ada fmly kat jitra..
tp tu lah fmly kedua aku..hahahaa*gelak bahagia*
seronok gila g gunung jerai ng ibu, ayah, dik wan, nana..n paling sempoi skaly..
budak-budak umah..~6Sense~
sayang korang..*mmuuaahhh*

seronok sangat..mcam kat luar negara ..hahahaa
ngan pemandanganny yg cantek,,comey,,beautiful..
wah,,tak dapt nk di luahkan ng kata2..
memang menakjubkan keindahan ciptaan tuhan nie..
*tambah plak ng keindahan yg laen plak*

klu lah tiap-tiap hujung mggu kteorg ada xtvt yg menarik,mnyeronokkan mcm nie kan bgus..
bkan hujung mggu jew..tp tiap-tiap hari pun tk pe..
seronok kot..mmng besh gler..hope dpat g lagi kat c2..

p/s : klu ada org nk blaje,,tiap2 hari aku snggup prgi..hehehe
~muka bahagia~