Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2011

..sedang bergumbira di rumah..

assalamualaikum..hai all.. lama dah tak update blog..sangat sibuk ngan exam.. study punya stdy..tapi tak tau result cam mane nanti..huhu 0__o
sedar tak sedar..exam dah habis and skrg ada kat rumah.. hehe..seronoknya ada kat rumah....rindu sangat ngan rumah.. rindu mama,papa,adik2...wah sangat rindu diaorang.... sekarang ada depan mata...seronoknya...
sorry,,tak sempat update banyak2 and upload gambar.. nanti ada masa..baru update panjang2 and upload gambar yea..hehehe oke..selamat bercuti...^___&
p/s : nak kuar date ngan encikKawan nanti..hehee

..tips untuk study..

sekarang aku nak kongsi tips untuk study...
1. korang baca banyak-banyak pas tu korang pun hafal sampai korang rasa nak muntah apa yang korang baca tu...aku selalu buat juga..tapi nasib baik tak muntah..kalau tak rugi lah apa yang aku baca tu..
2. korang tulis nota banyak-banyak pas tu korang ambik nota tu simpan dalam fail..nota tu korang baca lepas exam..hahahaha..tips nie memang besh...
3. korang bincang lah sama-sama ngan member..kongsi ilmu tu lebih baik dari korang baca sorang-sorang..memang tak seronok lah study sorang2...sharing is caring..hehe
4. korang study lah kat taman or kat kfc..macam aku selalu buat..seronok sangat sebab sambil membaca melihat orang-orang yang ada kat situ..nie lagi buat kita ingat..sebab setiap kali orang lalu depan kita,,kita tengok and kita pun ingat lah apa tajuk yang kita baca..hahaa...
apa pun,,selamat menjawab exam...selamat membaca buku... selamat membaca tips..hehe ^__^

..engkau jangan merajok lagi..

engkau yang suka merajok,,aku tak mau dah engkau merajok ngan aku lagi tau... aku sedih sangat..nak luruh jantung, hati, limpa, pancreas aku..huhuhu... jangan merajok lagi tau...
aku pun mintak maap ngan engkau sebab selalu buat engkau merajok ngan aku.. tak kisah engkau sihat ke tak...tak peduli engkau oke ke tak.. aku mintak maap yea..
aku janji,,aku akan jaga engkau leklok... aku tak mau dah engkau merajok ngan aku..tak mau engkau sakit-sakit dah... aku sedih, bila engkau sedih.=___='
p/s : aku sayang engkau encikTAE...

..engkau yang suka merajok..

untuk engkau yang suka merajok dengan aku...
bila engkau merajok ngan aku,,aku tak tahu macam mane nak pujuk engkau...engkau tolong lah jangan merajok ngan aku..aku sedih sangat bila engkau merajok ngan aku..huhu
engkau tahu kan aku sayang engkau sangat2...aku sayang engkau lebih dari aku sayang encikKawan..jadi,,tolong lah jangan merajok ngan aku...
bila engkau buat hal,,aku tak senang hidup...setiap masa asyik fikir pasal engkau je..aku tido pun kadang-kadang tak lena...masuk kelas pun asyik fikir pasal engkau...
sejak aku bawa engkau datang sini,,macam-macam benda jadi kat engkau..kenapa???engkau tak suka datang sini ke???huhu...aku tahu,,,aku tak jaga engkau elok-elok...sorry...and aku tahu...aku tak layak nak jaga engkau...tapi...aku sayang engkau...
engkau tahu tak,,,bila ada benda jadi kat engkau..aku pun turut merasainya...kadang-kadang tu...aku rasa macam nak menangis je bila terjadi apa-apa kat engkau..huhuhu...aku rasa menyesal sangat bila benda tu berlaku kat engkau..tapi esok.…

...study oh study...

study..study..study... ambik mood study kat luar rumah... jangan jeles...kami ada pegawal keselamatan bersama...

wah..semangat study...chayok2..mokcikTulip....

saya study bersama dear saya..jangan jeles yea..so sweeettttttt....hehee

nie pkwe cikMalin...encikNazri yea.... so,,nie lah kami punya pegawal keselamatan terhormat...

oke..nie cikMalin kita...tu dia...ilmu penuh di otak dah...study sakan dia..hehee

oke..nie lah budak yang paling malas sekali study... berlakon study memang hebat..hahaa
p/s : saya memang tak suka study banyak2..pening kepala nnti...hahaha lagipun,,kalau semua dapat pointer hebat,,sape yang nak dapat tak hebat.. so,,, bagi jelah kat saya..hahaaaa

...pantang ada masa,,mesti jalan-jalan...

aku nie pantang je ada masa..walaupun tkde masa sebenarnya...tapi..buat2 ada masa... padahal buku-buku ada je nak teman,,tapi saja-saja gedik nak kuar..hahaha oke..nie ha lepak kat KFC...makan aiskrim je mampu..ayam KFC tak mampu dah...hahaa

ceh...muka aku baek gila..ayu kot..tak leh blah.. wei malin,,hang senyum sampai telinga kot...hahaaaa

tu dia...makan aiskrim sampai tak ingat dunia...^__^

weii,,hang tak puas hati tengok sapa tu???ke hang tahan kentot cikMalin...hahaha baek aku,,,tengok jam baru babe...rm800 kot jam tu...hihi

eleh,,comeii lah tu anda berdua yea..tapi cam muka tak bermaya jew...nape erk??? kuat stdy ker???hehee

tak puas hati ker????ke tak puas makan aiskrim???jum kita makan lagi..

nie baru betul muka kita..muka huduh tapi still comei..hahaaaa

wah,,,sangat sedap aiskrim and jeli..nak lagi... bak kata cikFasha.."kita pun boleh buat juga aiskrim cam gini.." jum lah kita buat..tak sabar nak makan..hehe

weh..rumah dah sunyi korang takde..rindu lah rumah yang bising.. sapa nak…

..bergumbira lagi..

kalau dah mula tangkap gambar..nie pula lah jadinya... mencari tempat untuk bergambar.. and inilah tempat yang menjadi mangsa kami sebab dekat..heheheeee makaseh cikFasha and cikAzie kerana sudi jalan-jalan bersama saya... seronok sangat...

...mencari ilmu di sana,,di sini and akhirnya di KFC...

study...study...makan..makan.. study sambil-sambil makan...

eleh...buat comeiii pula budak dua orang nie...

tu dia...study sakan...pas tu stress...hehee

nie lagi lah..nampak je relax...padahal ilmu penuh di otak..hehe

nie mesti terkejut tengok lelaki hesem...sampai mata terbeliak... pas tu hilang ilmu yang dibaca..hahaaa

contoh kanak-kanak hyperaktif...nie lah dia..sape sokong???hehe

wah..sangat-sangat seronok..dah lama tak tangkap gambar... sampai tak tahu nak senyum macam mane..hehe nie dah lah jadinya..bila sterss study,.makan-makan..and bila dah boring,,tangkap gambar lah jawapnya... pape pun seronok..walaupun hanya kami bertiga..huhuhu

.selamat hari ibu...

oh mama...selamat hari ibu... saya sayang kamu...saya rindu kamu...
terima kasih untuk segalanya... selamat hari ibu, mama...kasih ibu membawa ke syurga...^__^

saya sayang mama saya...

..rindu kamu..

ouh,,sangat rindu sama kamu... rindu dengar celoteh kamu...rindu dengar kamu meminta itu,,meminta ini... sangat-sangat rindu ngan kamu....^__^

tak sabar nak balik jumpa kamu..sangat-sangat rindu kamu.. tak sabarnya nak cuti and balik kampung... ouh,,bila nak cuti nie...
tak sabar nak balik kampung...rindu rumah,,rindu adik2..rindu mama..rindu papa... cepat lah cuti..cepat lah datang...

.study oh study.

oke..aku rasa aku nak sangat study..study..study..tapi kenapa aku cepat sangat putus asa..bila tak faham je..mesti putus asa nak study...auh,,pening-pening ngan peragai sendiri...

padahal exam nie sangat-sangat susah...kenapa aku tak study betul-betul...kenapa nak main-main lagi..aduh,,tak faham dengan diri sendiri...kenapa lah aku tak pernah bersungguh-sungguh nak study..entah bila lah aku nak study nie..huhuhuhu

tolong,,tolong,,,tolong lah datang mood study..aku nak kau....

..sayang engkau..

oke bak kata cikMalin,,aku kawan dia yang paling comel...nie aku nak bagi tahu yang engkau kawan aku paling CUN...and yang paling penting aku sayang engkau!!aku tahu engkau sayang aku jugak..hehee....tapi aku tahu,,engkau sayang encikNazri engkau lebih dari segala-galanya..and aku selalu doakan yang engkau dengan dia kekal sampai bila2....
p/s : aku sayang engkau cikMalin..

..seronok dapat berdialog dengan encikAnatomy..

akhirnya setelah sehari suntuk aku menghadap modul Anatomy and Fisiologi..berjaya juga aku berdialog dengan encikAnatomy...
nie lah dialog aku dengan encikAnatomy...

mokcikTulip : encikAnatomy,,kenapa saya harus belajar kamu???saya bukannya nak jadi doktor...
encikAnatomy : mokcikTulip,,saya pun tak tahu kenapa kamu kena balajar saya..and secara jujurnya,,saya amat lega kerana kamu bukannya nak jadi doktor..
mokcikTulip : auh,,terasa hati saya encikAnatomy kerana kamu telah menguriskan hati saya dengan kenyataan itu..saya tahu,,saya tidak layak untuk menjadi seorang doktor...
encikAnatomy : maaf mokcikTulip..saya tidak sengaja untuk menguriskan hati kamu...tetapi kenyataan itu adalah untuk menyedarkan kamu bahawa kamu memang tidak sesuai menjadi doktor tetapi menjadi seorang guru adalah amat sesuai bagi kamu,,wahai mokcikTulip...
mokcikTulip : saya amat terharu dengan kenyataan itu..saya tahu..kalau saya jadi doktor nanti,,pasti doktor2 kat Malaysia tak dapat cari makan sebab semua orang ak…

...aishiteru...

aku sedang berjiwang bersama lagu ini....jum kita layan lirik lagu nie..hehe

Aishiteru-Zivilia Band

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu
Sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberfikir cari penggantimu
Saat kau jauh disana

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan
Saat kau jauh disana rasa cemburu
Merasuk kedalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan

korus:

Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetian ini
Akan ketulusan a a ai aishiteru

Saatku sendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa gairah

.secret admire dah tak jadi secret admire.

apa yang patut aku buat bila aku punya secret admire dah tak jadi secret admire????

1. aku buat-buat yang aku tak pernah minat dia or suka kat dia...buat-buat tak pernah kenal dia and usha dia tahap gaban...*padahal usha tiap kali jumpa*hehe
2. aku buat-buat malu bila jumpa dia..buat-buat aku nie dah memang jatuh hati tahap gila kat dia...and kalau boleh nak dia jadi aku punyer bF...*tak leh blah*
3. aku senyum je nampak dia..buat gedik-gedik sikit..mane lah tahu dia akan jatuh hati kat aku ker...mane lah tahu,,selama nie dia pun memang usha aku juga..hahaha*selama aku usha dia,,dia tak pernah usha aku pun*
4.aku buat biasa je...buat-buat yang aku nie cool and tak gelabah bila aku tahu yang dia dah tahu aku admire kat dia...buat-buat yang aku nie saja-saja je minat kat dia..*padahal tengok dia gelabah tahap gaban kot*
and sekarang aku dah tak de idea nak buat apa dah...huhu...aku tak tahu sama ada aku patut teruskan usha dia or tak..aku dah buntu sekarang nie..hahahaha..*macam orang yang j…

..tips untuk kurus..

hai....hari nie aku nak kongsi ngan kamu,,kamu,,kamu pasal tips untuk kurus kan badan...

oke,,nie hanyalah pendapat aku and nasihat-nasihat yang aku dengar....kalau rasa nak ikut apa yang aku cakap nie,,sila lah..kalau tak mau..sila abaikan..huhuhu
1. kongsi makanan bila makan...
aku tahu korang semua kaya-kaya..tapi tak salahnya,,kalau kita order makanan and kita share ngan member kita kan..boleh lah kita berjimat-jimat..and duit yang lebih tu boleh lah kita beli bedak sejuk tuk sapu kat jerawat tu..hahaha...bagi aku lah,,cara nie mudah and simple untuk kita kuruskan badan..nak tahu kenapa???oke,,bila kita kongsi makanan ngan member kita,,secara outomatiknya kita akan makan sikit..and secara tak langsung..kita dapat kurangkan makan...hahaha...selain itu,,dapat lah kita buat amal sikit...yelah anggap je makanan yang kita kongsi tuk sedekah...kalau korang rasa melampau,,tak yah lah buat...^__&
2. kunyah makanan sampai hancur
hahaa...aku tahu kalau korang makan,,mesti korang kunyah dua t…