Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2011

sekadar ingatan

something yang kita suka tak semestinya baik untuk kita...dan something yang kita tak suka,,mungkin sebenarnya baik untuk kita...
p/s : sekadar ingatan bagi diri sendiri..^_^

ada beza ker antara kawan dan sahabat nie???

assalamualaikum..hai all..
hari nie aku nak cakap sikit pasal beza antara kawan dan sahabat...korang ada kawan???mustahil korang takde kawan...hehe..korang ada sahabat??mesti ada kan...tapi kawan lah yang paling banyak kita ada..betul tak???kawan nie memang banyak sangat...sampai tak mampu kita nak kira ngan jari tangan..nak kira sekali ngan jari kaki pun tak mampu..hehehe..sahabat pula boleh bilang ngan jari tangan je..tak payah nak kira ngan jari kaki..hehe...betul tak???^__&
kawan and sahabat nie bagi aku benda yang amat berbeza..kenapa aku cakap macam tu???tu hanya pendapat aku lah..tak tahu korang punya pendapat macam mane..kawan nie kat mane-mane pun kita ada..tak perlu nak cari jauh-jauh..kawan sekelas, kawan sekolah, kawan kolej,, kawan sebilik..macam-macam kawan yang kita ada..tapi sahabat???ada ke sahabat sekelas,, sahabat sekolah,, sahabat kolej...or pape jelah...
bagi aku,,kawan and sahabat sangat berbeza...kawan akan ada masa kita senang je tapi adakah dia akan ada masa …

lelaki dan perempuan..boleh ke jadi kawan baik???

boleh ke lelaki jadi kawan baik perempuan???and boleh ke perempuan jadi kawan baik lelaki???entah lah..bagi aku tak mungkin lelaki dan perempuan boleh jadi kawan baik..kalau kawan sekelas tu boleh..tapi untuk jadi kawan baik tak boleh..kalau boleh pun hanya sekejap je..lepas tu,,perasaan tu pasti akan bertukar..sama ada perempuan tu jatuh cinta kat lelaki tu or lelaki tu jatuh cinta kat perempuan tu...tu bagi pendapat aku lah..tak tahu kalau bagi orang lain macam mane...
kalau jadi kawan baik pun,,sekejap je...sebab bagi aku,,perempuan nie mudah tersentuh perasaannya..tak boleh orang caring lebih sikit..pasti akan touching lebih..padahal bagi lelaki tu semua takde pape pun..nie ada dialog antara lelaki dan perempuan..korang fikirlah sendiri...
lelaki : ko sihat tak?? perempuan : aku tak sihat hari ni. lelaki : kalau ko tak sihat,,jangan lupa makan ubat.. perempuan : nanti lah aku makan ubat.. lelaki : ko makan lah sekarang.. perempuan : ubat takde lah..aku malas nak g beli.. lelaki : kejap...…

..segalnya disini..

assalamualaikum..
hai all...hari nie aku nak share tarikh yang cukup bermakna bagi aku..tarikh bermulanya cerita aku disini..ada cerita gembira and cerita sedih...sedar tak sedar dah 3 tahun aku kat sini...rasa macam baru je aku berada kat kedah nie..ada cerita suka dan duka selama aku disini..ada pengalaman dan kenangan yang tak mungkin aku dapat kat tempat lain..
setiap waktu ada cerita yang berbeza..ada sedih,,ada suka,,,ada geram..tapi semua tu adalah kenangan yang cukup indah bagi aku..kenangan yang tidak mungkin aku miliki ditempat lain..dan setiap kenangan adalah berbeza bagi setiap orang...dan begitu juga aku..ada kenangan yang aku nak ingat selalu dan ada kenangan yang aku ingin lupakan tapi kenangan yang aku miliki adalah kenangan sangat indah...

disinilah juga bermulanya sebuah persahabatan diantara kami semua..sekali kita berkawan,,kita akan tetap kawan...itulah yang aku tahu sejak dari mula kita berkawan...selama 3 tahun nie juga berbagai pengalaman yang kita dapat rasai ber…

..internet oh internet..

assalamualaikum..hai..sori lah lama betul tak update blog...bukan malas tapi internet takde..so,,terpaksa lah hidup tanpa internet untuk berberapa minggu..tapi benda tu takde hal sebenarnya..hehe

oke..aku sebenarnya baru je balik dari program anak angkat kat baling,kedah...sape tahu baling kat mane??angkat tangan serta kaki anda..hehe..

program nie cam mane yea..aku pun tak tahu nak citer macam mane..yang pasti besh gila..macam-macam yang aku dapat makan kat sana..musim buah-buahan katakn..wah,,makin gemuk lah aku nie...=__=

oke..nanti aku update lagi..daaaaaa...^__&