Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2011

..sabar yea..

ouh!!short sem!!! sangat-sangat penat... macam2 yang nak kena buat and macam-macam ragam orang! sekejap kata cam tu,,sekajap kata cam nie..konfius aku!!!
owh!!!ada ujian plak..dah lah tak ready pape pun... cam mane nie??? tak tahu lah cam mane nnti... redha tanpa usaha jelah...hehe ^_^ boleh ker??
ouh!!dah nak balik... seronoknya..tak sabar nak balik lah... cuti nie..biar cuti betul2..enjoy cuti nie.. sebab bila datang balik sini,,mula lah mengadap laptop 24jam!!!
oke!!chayok2...dua hari je lagik nak balik!! sabor yea teman!!!
padahal kerja berlambak..tapi boleh pula yea aku update blog yea!! belasah baru tahu budak nie.. oke!bubey..
p/s : stress ngan asgment!! sabar jelah!

...bukan senang tapi tak susah..

bak kata orang..bukan senang kita nak berubah!!!
bukan senang nak berubah dari jahat jadi baik.tapi tak susah nak berubah dari baik jadi jahat!
bukan senang nak berubah dari kapel jadi single..tapi tak susah nak berubah dari single jadi kapel!
bukan senang nak berubah dari gemuk jadi kurus..tapi tak susah nak berubah dari kurus jadi gemuk!
bukan senang berubah dari malas jadi rajin..tapi tak susah nak berubah dari rajin jadi malas!
bukan senang nak berubah dari yang biasa jadi luar biasa..tapi tak susah nak berubah dari luar biasa jadi biasa!

tapi..kalau hati dah nekad,,kita dah berusaha and yakin..insyaAllah kita akan berjaya nak berubah.. berubah kearah kebaikan lah,,jangan kearah kejahatan pula... pape pun hati kena kuat and tabah..!!!

p/s : selamat beramal di bulan puasa!!

..berubah..

berubah demi masa depan..

..selamat berpuasa..

selamat menjalani ibadah puasa..