Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2011

.jalan-jalan.

walaupun sibuk ngan assignment..sempat lagi kan keluar jalan-jalan.. bagi alasan kononnya tension ngan assignment.. padahal saja-saja,,suka-suka,,gedik-gedik..nak keluar..hehehe jadik,,sape-sape kononnya tension ngan assgment,,, sila lah keluar jalan-jalan macam kami.. supaya anda tidak tension lagi... jom-jom,,kita semua keluar jalan-jalan...
oppsssss,,msti pelik sbb cikMalin kita tak join hari nie..sebab dia keluar dating ngan kesayangan dia... kitaorang tak nak kacau...hehehe

.bila kami mula tension........

nie cikWana and cikMalin..cikWana minum air je...sedang berdiet...hehe
nie pula cikAzie..tak larat makan dah...hehe..yang menyibuk pula tu,,cikMalin kita..
nie yang comeiiii,,cikFasha and cikPikah...diaorang memang memang comeiii kn..tapi saya lagiiiiiii comei..hehehe
nie lah aku..banyak gila makan...kalau boleh tambah dgn free,,aku tambah tiga kali...hehehe
kami sedang memanaskan suara untuk uji bakat..hahahaa
aku sedang menghayati lagu..hahaha
cikPikah kita..kalau senyum mesti nampak gigi..tak gitu..hahaha
nie lah akan terjadi kalau 6ix sense mula tension dengan assignment..jadi..sila lah jeles kepada yang sudi jeles..hahahaha

.baju oh baju.

oke..saya nak perasan sikit.. saya nampak KURUS bila pakai baju nie..hehehee... saya nk pkai baju nie lah tiap-tiap hari.. opsssss,,tak mau lah....nnti orang akan puji je... and orang akan cakap.....
orang1 : "kenapa ko pkai baju ni je??ko tkde baju erk?? dtg lah umah aku,,pjam baju aku..hahaha..." aku : "boleh juga,,tapi aku nak semua baju ko.."
orang2 : "ko ada baju ni brape pasang erk??aku pinjam satu boleh???hahaha.." aku : "boleh je..datang lah umah..aku memang banyak baju yang cam nie..."
orang3 : "cantik gila baju ko..!" aku : baju aku memang cantek pun..jangan jeles..."
orang4 : "ko tak basuh erk baju ko??" aku : "aku memang kadang-kadang je basuh baju..sbb kami kat umah gilir-gilir basuh baju..sapa cepat dia lah yang dapat basuh baju.."
orang5 : "baju ko yang lain dah tak muat ker??" aku : "apa??!!!!!!"
argh..argh... nampaknya,,aku memang kena diet sebab baju aku yang nie cukup-cukup aku pakai je.. …

.breakfast di KFC.

oke..cantek tak??? nie kami pergi teman org dating..kesian kami dipinggirkan.. *padahal kami yang bagi peluang...hehehe* tapi cikWana N cikAzie lagi kesian.. sbb kna tinggal kat umah..hihihi
p/s : abeh diet aku...kna diet lagi nie...

.sangat penat.

oke..saya memang sangat-sangat penat tapi sangat enjoy... first time kawad dalam hujan yang memang betul-betul hujan.. *opss...ada ker ujan yang bukan betul-betul hujan..~konfius~ hahaha* oke,,KRS memang enjoy gila..sebab aku kawad dalam hujan... igatkan hujan nie,,takyah kawad tapi...tetap kawad juga.. pape pun memang the best lah KRS ni.. oke juga kawad dalam hujan,,,dapat juga aku mandi hujan... dah lama tak mandi hujan..sangat-sangat enjoy...tapi penat gilak!!
p/s : saya memang suka mandi hujan...

.aku yang skema.

hai...oke,,aku saja-saja nak upload gambar aku hari nie.. gambar yang kononnya study sakan kat library.. hahaha... lagipun gambar ni,,gmbar aku yang skema... 
p/s : update blog sblum buat kerja...hehehe

.saya punya bakat.

oke..nak kongsi sikit aku punye bakat bila time kelas @#$%^&*~ nie lah hobi aku bila time kelas nie..seronok gila aku dapat belajar dalam kelas nie.. saya sangat bahagia belajar subjek nie....@#$%^&*~ sape2 nk aku ajar subjek nie,,sila lah isi borang!!!
oke..aku punye azam malam nie ialah nk buat asgnment..kita tengok adakah aku berjaya melakukannya...tunggu dan lihat.... hehehehe
p/s : tolong bagi semangat kat aku...

.layan movie.

oke..disebabkan aku tak tahu nak buat asgnment cam mane.. aku pun layan larh cter khurafat nie.. memang besh gila lah..takut.. aku bukan tgk sorang2,,tgk ramai2 lah... gila aku nk tgk sorang2..hahahaha.. jahat gak aku nie,,sbb aku ajak diaorang... kesian korang,,nk buat asgment..tapi aku pulak ajak buat benda tak elok.. opsss...bukan nya benda merapu2 oke...tengok movie jew... weh,,apa yang aku merapu nie.. oke,,jom tido...
p/s: kesian aku sbb baru dapat layan cter nie..org laen dh berzaman tgk cter nie..huhuhuhu

..sangat-sangat geram..

aku memang bengang gilak.... memang aku bengang!!! memang pentingkan diri sendiri... aku rasa macam nk makin hamun je minah dua orang tu... argh..memang manusia yang pentingkan diri sendiri lah.... menyampah aku..!!!
p/s : aku memang panas baran,,jadik sape-sape tak nak kawan aku... sila isi borang untuk TAK NAK kawan aku!!

.saya sangat-sangat penat.

saya sudah ada di kedah...dirumah 327..sedang bersantai2... assignment pulak memanggil2..tapi buat-buat tak dengar..hahaha saya sangat-sangat penat...nak tidooooo... thanx tuk cikWana sbb sudi balik awal teman saya dirumah nie... tuk cikFasha,cikMalin,cikPika,cikAzie..... saya sedang menunggu kamu semua..
p/s: tiba-tiba rindu masakan mama kat kampong...huhuhu

tembam lagi..

seronoknya orang belanja makan KFC... nampaknya makin tembam lah saya... hehehe..jangan jeles bila saya makin tembam!! oke, thanx untuk encikKawan sbb belanja saya tadi....kamo memang baek hati...
p/s : tembam lagi lah saya..nmpaknya kna buat jadual diet lagi..hahaha

aku geram...

oke,,aku nak story sikit pasal tadi... tadi aku ada lah TERjumpa sorang mamat nie..memang bajet kacak lah.. kalau kacak sangat,,tengok orang tak puas hati apa.!!!nie yang aku geram gilak2... oke,,kononnya aku nie baek gila lah tadi..konon teringat kat lagu "senyum" tu,,aku pun senyum lah kat dia..sebab dia kat sebelah aku..tapi,,ada ke patut..buat muka berlagak!!!aku memang tak puas hati... aku malu GILAK kot...mahu tak nya..aku senyum sampai nampak gigi,,tapi boleh buat muka hensem.. aku try lah tgk gigi aku,,kot2 ada pape ker,,tp tkde plak..dah tu..nape plak mamat nie..nk berlagak ngan aku...memang BAJET KACAK lah....kalau KACAK sangat tkpelah jugak!!!
p/s : saya tahu saya tak jelita,,tak menawan,,tak cantek...tapi saya comeiii,,oke!!!

bersantai...

saya sedang bersantai...menikmati keindahan!!ops,,jgn salah paham yea..bukan keindahan tuuuuuuuuuuttt... tapi keindahan pantai di negeri saya..hehehe jangan jeles!!! sangat-sangat cantek..apa yang cantek???bukan saya,,tapi pantai tu...hehee saya tak cantek tapi comeiii..hahaha saya memang suka perasaan..*sila jeles*
p/s : bak kata doktorTulip,,kalau stress,, prgi lepak kat pantai..oke,,saya sedang melakukannya...hahaha

assignment!!!

oke..buat2 buzy dengan menyatakan nak siapkan assgnment...kononnya azam nak siapkan assignment KEGEMARAN saya lah..tapi satu kerja pun tak buat...eleh,,nak buat kerja jadik tak mau online..tapi tak online pun tetap tak buat kerja jugak..hahaha..oke,,ayat penyedap hati untuk tak yah buat assignment..
"kita bukan cuti selalu...jadi,,cuti nie...cuti lah puas2..nikmati cuti nie...kalau buat kerja skrg pun,, sama je siap ngan orang yang tak buat langsung!!jadik,,tak yah lah buat lagi...buat nnti balik sana lah..."
hahahaa...aku pun dengan senang hati dan suka hati..tak membuat assignment dengan senang hati..hehehee...ayat nie lah yg selalu aku guna bila tiba time cuti and banyak asgnment!!hahahahak ~gelak jahat~ oke,,sampai masa nk hntr assgnment...ayat nie yang akan aku cakap...
"menyesalnya aku tak buat assgnment awal2...laen kali nak buat assgnment awal2 lah..tak mau dah buat last minute.."
ayat nie jugak yang aku guna tiap2 sem..tapi...aku tetap jugak cam nie..hahahahah…

happy Besday!!!

selamat hari tua...
epy besday mksdare saya yang paling cun..moga-moga kamo jugak akan bertemu jodoh dalam masa terdekat yea..hahaha....dah tua yea kamo....^_^ saya masih muda..jangan jeles..~sila lah jeles~hihihihi oke..tadi lebih kurang pkul 10 lebih..kamo telah dikenakan oleh anak-anak sedare kamo yang sangat2 comeiiii...jadik,,jangan lupa beli kek nanti!!! kamo telah dimandikan air sirap dicampur sabun and telah diberi sedikit tepung.... cam mane???seronok tak???kami sengaja buat awal sbb tak nak kamo syak pape...hahaha jangan marah yea...sbb nanty kamo lagi nampak tua...dah lah umur tua..jadik,,senyum selalu..spaya org tak tau yang kamo dah tua..hahahahak... happy besday ceksu...!! ~13/03~ ^___^
p/s : saya masih muda!!jangan jeles..

selamat pengantin baru...

selamat pengantin baru...
oke..memperkenalkan wedding untuk tahun nie bagi generasi kami..hahahaha.. dah lama gilak tk de wedding family...bukan kami TAK LAKU yea...tapi,,semua orang ada life sendiri..so,,tak sempat nak pkir lagik..hahahaha ~suka hati aku je buat alasan bagi pihak~ jadik,,sekarang nie kami tgh tggu giliran sape plak..adakah aku??? jeng,,jeng,,jeng...!!! jangan terkejut kalau dapat kad jemputan aku nnty...hahahaha oke,,nie nak gtw ckit,,adalah beberapa orang kanak-kanak rebina yang menyibuk kat kenduri tu...nie lah diorang tu...banyak lagi gambar2 diaorang nie..tapi tak sempat lah plak nak kemas kini dalam masa terdekat nie..hahahaha...nanty ada masa,,akan aku upload...tggu lah...
kanak-kanak rebina..
p/s : aku paling comeii masa kenduri tadi..hakhak ^___^

tiba-tiba....

oke...tiba-tiba je aku terpikir bila agaknya aku nak kawen plak???asyik tengok orang kawen je.... oooppssssss..!sejak bila plak aku nie sudah pandai pikir nak kawen...konfius aku!!! hahaha...tak cukup umur lagi..mane boleh kawen..ahak.ahak..
p/s : tiba-tiba gedik nak kawen plak..!!

saya sangat2 rindu..

oke,,saya nak buat pengakuan bahawa saya sangat-sangat rindu korang!! and saya tahu korang pun rindu saya jugak...tapi malu nak mengaku...
p/s : saya memang suka perasaan..^__^

^__^

hai...sory blog,,aku tak update kau..aku bukan lupa...tapi,,aku malas nk on aku pnyer laptop..hahahaha...
kesimpulannya,,aku buat2 buzy..huahua..now,,aku dah abis PBS..seronok GILAK!!!!tapi sedih gak..sebab aku dah biasa ngan budak-budak kat situ..jadik,,aku rasa sayang je nk tinggal budak2 tu..and yang paling aku tk suka bila dah abis PBS ni,,aku terpaksa lah menyiapkan asgment2 KEGEMARAN aku...memang besh gilak lah... seorang cikgu yang tembam...
rindu gilak kat budak-budak...
p/s: semangat membuat asgment...

tension+mengantok=peMALAS

now,,saya tak tau apa yang patut saya buat skrg nie..terlalu banyak assignment yang perlu saya buat..sampai saya rasa,,semua assignment kena buat hari nie..dan akhirnya tiada satu assignment pun saya  buat..dan skrg saya sedang berbloggie...huhuhuhu...saya rasa skrg macam tak tau pape,,macam rase nak tido..rasa mcam malas gilak nak buat kerja....
argh..argh.saya amat tension..ada sape2 nak tolong saya... opsss,,,,mane doktorTulip??sudah lama tak mucul2...tak de tips baru ker??huhuhu tips lama saya dh buat dan tk berhasil...^_^

dan sekarang,,saya rasa nak tido...jum2 tido...adus,,tak buat kerja lagi!!!
p/s : saya seorang pemalas!

oh..assignment...

oke,, disini saya ingin membuat pengumuman bahawa saya sangat2 suka assignment..sangat-sangat suka assigment!!tak sabar nak siapkan assignment!!
p/s : saya sangat suka tido!!

penat+letih=???

saya sangat2 penat dan letih..sampai tak tahu nk buat apa..semua kerja tak buat pun..jeles bila dgr semua orang dah siap.huhuhu....argh!argh!!!PENAT sangat...
p/s : walaupun penat,,tetap boleh senyum...

bersyukur sangat....

sangat-sangat bersyukur kerana saya akan menjadi seorang pendidik suatu hari nnty!
so,,saya kena lah study betol-betol...

jangan asyik malas je... *hope sangat dah tak malas*

insyaAllah....suatu hari nanti...saya akan jadi seorang guru... hope sangat2 dapat jadik seorang pendidik yang berjaya mendidik anak bangsa!!!
p/s : tiba-tiba bersemangat!!

penat gilak..

assalamualaikum cikgu...hehehehehe..tak sangka,,aku nie cikgu rupanya yea..hahahahaha....mcam aku nie masih berada di alam persekolahan je..hihihihi
tadi aku bt PBS kat dua buah sekolah dalam mse satu hari..hebat bukan..hahahah..hebat lah sangat!!rse mcam nk ketuk kepala jew tadi...mcam mane lah aku boleh tk check dlu yang sek Pusat Jerteh tu tk de kelas Pendidikan Khas dah..aduh..trpaksa ambik keputusan drastik tuk pindah tempat sbe.....mcam sengal gilak...rse malu gilak kat en.unit Pratikum dan Pn.Guru Besar sekolah tu....esk msti en2. dan pn2. ckgu kat sekolah tu pelik gilak,,sbb aku dah tk de sekolah tu..huahuahua...
and now,,aku dan budak stu mkatab nie dapt lah tukar ke sekolah laen.. pn.Guru Besar sekolah nie pun baek jugak tapi mcam tak besh je sekolah nie..sbb sekolah baru..mcam-mcam benda tkde..mcam mane lah aku boleh trpikir tuk g sekolah tu..aduh!!!mcam tk besh je g sekolah tu...tapi aku cuba sedapkan ati aku nie..huhuhuhuhu...^.^tkpe cikTulip,,ada empat hari je lgi..sabar2!…

like it!

nie my favourite...sape2 nk pujuk saya kalau saya merajok..bagi je makan ais cream..pasti saya dah tak majok lepas tu...hehehe ^_^

saya sangat suka makan ais cream!!!now,, adik saya jugak suka...