Skip to main content

aku geram...

aku tetap senyum walau aku geram gila...

oke,,aku nak story sikit pasal tadi...
tadi aku ada lah TERjumpa sorang mamat nie..memang bajet kacak lah..
kalau kacak sangat,,tengok orang tak puas hati apa.!!!nie yang aku geram gilak2...
oke,,kononnya aku nie baek gila lah tadi..konon teringat kat lagu "senyum" tu,,aku pun senyum lah kat dia..sebab dia kat sebelah aku..tapi,,ada ke patut..buat muka berlagak!!!aku memang tak puas hati...
aku malu GILAK kot...mahu tak nya..aku senyum sampai nampak gigi,,tapi boleh buat muka hensem..
aku try lah tgk gigi aku,,kot2 ada pape ker,,tp tkde plak..dah tu..nape plak mamat nie..nk berlagak ngan aku...memang BAJET KACAK lah....kalau KACAK sangat tkpelah jugak!!!

p/s : saya tahu saya tak jelita,,tak menawan,,tak cantek...tapi saya comeiii,,oke!!!

Comments

Popular posts from this blog

..Jalan-jalan di universal studio singpore n johor..

First trip wif aty..rumet time duk hostel dlu...thanx sudi layan kerenah kite..
Dari terengganu ke johor..johor ke singpore..singpore ke johor..johor ke terengganu..hehe.. Saya sangat gumbira!

Universal studio singpore..







Jalan2 dkat johor la plak kte..prgi johor premium outlet dan puteri harbour..







Seronok sgt..teruja untuk trip seterusnya..next trip???hehe
P/s : walaupun prgi tmpt org,, tmpt kte adlah yg terbaik!!! I love malaysia!

Timewise Day & Night solution

Bagi pengguna2 Mary Kay dah dapat kulit sihat n cantik dgn set botanical apalagi bolehlah gunakan 2 serum nie untuk improvekan lagi uolls punye kulit.๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ

๐ŸŒผTimewise Day Solution mengandungi spf35 dapat melindungi wajah dari dirosakkan oleh sinar UVA&UVB pada siang hari.
๐ŸŒผ Timewise Night Solution diperkaya dengan vitamin A, C dan E. Gabungan vitamin ini dipercayai dapat mengaktifkan kolagen semulajadi dalam kulit wajah.

Mengapa perlu pakai kedua2 produk nie❓❓

๐ŸŒน Kerana kita nak kulit sihat dan cantik dengan segera❗️Betul tak❓❓
๐ŸŒน Tahukan anda selepas usia 25tahun penghasilan kolagen kulit anda semakin berkurang. So ambillah langkah segera dengan menambahkan serum ke dlm program penjagaan kulit anda.

• Jangan tunggu 40an kerana ketika itu kulit anda sudah tenat,tiada lagi seri muda pada kulit anda.
• Tak percaya❓lihat saja wajah wanita 40an yang tidak dijaga. Rasa macam nak panggil mereka makcik jeakn❓❓Cuba bandingkan wajah2 pengguna setia Mary Kay dan BC Mary Kay sume nampak mud…

Tips jimat gaji pertama

Sebenarnya aku nie xsabar nk kerja..nak rase duit sendiri katakan...Nak bagi mama n papa, nak simpan tuk kawen..mcm2 la lagi dlm fikiran aku nie... Tapi apa pun...aku kena la ada perancangan tuk pastikan apa yg aku nak,,tercapai..amin... Tbe2 aku teringat pasal kurus celek kewangan yang aku pergi ari tu n nasihat2 yg sempat aku dgr dri org2 yg ada pengalaman nie..ditambah plak dgn apa yg aku sempat belek2 dri majalah dan internet..hehe So,aku rse aku nk kongsi la sikit..
First sekali, JANGAN dapat gaji tu terus nak beli kereta..yela..dh ada duit..mstila nk pakai kereta..kereta plak bkn kereta biasa2 tp kereta hebat2 la kn..tula silap kita sebenarnya (sbb aku pun angan2 nak pakai kereta mewah ble dh dpt gaji,hehehe). Kita sepatutnya simpan duit untuk duit kecemasan dimana duit tu sama bnyak dgn gaji kte 3 bulan..kita jgak kena simpan sekuarang-kurangnya 10% dri gaji kita sebagai simpanan tetap kita..
Second, kita kena buat bajet tuk diri kita tu...berapa kita nk simpan n berapa yg kita bole…