Skip to main content

.baju oh baju.


oke..saya nak perasan sikit..
saya nampak KURUS bila pakai baju nie..hehehee...
saya nk pkai baju nie lah tiap-tiap hari..
opsssss,,tak mau lah....nnti orang akan puji je...
and orang akan cakap.....

orang1 : "kenapa ko pkai baju ni je??ko tkde baju erk?? dtg lah umah aku,,pjam baju aku..hahaha..."
aku : "boleh juga,,tapi aku nak semua baju ko.."

orang2 : "ko ada baju ni brape pasang erk??aku pinjam satu boleh???hahaha.."
aku : "boleh je..datang lah umah..aku memang banyak baju yang cam nie..."

orang3 : "cantik gila baju ko..!"
aku : baju aku memang cantek pun..jangan jeles..."

orang4 : "ko tak basuh erk baju ko??"
aku : "aku memang kadang-kadang je basuh baju..sbb kami kat umah gilir-gilir basuh baju..sapa cepat dia lah yang dapat basuh baju.."

orang5 : "baju ko yang lain dah tak muat ker??"
aku : "apa??!!!!!!"

argh..argh...
nampaknya,,aku memang kena diet sebab baju aku yang nie cukup-cukup aku pakai je..
and aku risau kalau aku tak dapat nak pakai baju yang lain....
sebab baju yang lain kecik sikit dari baju yang ni...
aku sedang tension...
tapi kalau aku tension,,aku akan makan banyak..
jadi mcam mane aku nak kurus..

jadik,,jangan lah tension sangat bila dapat tahu yang berat kita makin berat...kita buat2 relax je..jangan semangat sangat nak diet..!!!

oke,,saya memang cool bila berat bertambah...tak rasa nak diet..tapi bila orang cakap "kenapa ko makin KURUS,,tak cukup makan ker??" nie yang buat aku nak maki hamun nie...!!mahu tak nya,,nampak sangat aku tak de duit nak makan..jadik benda nie akan buat aku tension and aku rasa nak makan je...
sebab tu lah aku tak pernah-pernah kurus,,sebab bila ada orang cakap aku kurus,,aku akan makan banyak-banyak....

p/s : aku tak mau kurus lah..sapa-sapa nak join???
SILA ISI BORANG...

Comments

  1. oooo mok cik....
    cmne nk krurs ni..
    berakfast kat KFC ng MCd..
    hikhikhik..

    ReplyDelete
  2. mokcik mesti boleh kurus..chayokk.!!

    ReplyDelete
  3. pika: tu breakfast baru...tk trmasuk ng dinner lagi..hahahaha
    ckin: hehehe..chayokk2!!doakan lah yea...tkt tk mampu..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

..Jalan-jalan di universal studio singpore n johor..

First trip wif aty..rumet time duk hostel dlu...thanx sudi layan kerenah kite..
Dari terengganu ke johor..johor ke singpore..singpore ke johor..johor ke terengganu..hehe.. Saya sangat gumbira!

Universal studio singpore..







Jalan2 dkat johor la plak kte..prgi johor premium outlet dan puteri harbour..







Seronok sgt..teruja untuk trip seterusnya..next trip???hehe
P/s : walaupun prgi tmpt org,, tmpt kte adlah yg terbaik!!! I love malaysia!

Kulit sihat dan seimbang dengan Botanical Effects..

Make your skin smile😊
Botanical effects..
Adunan botani yang dikhususkan untuk memberi faedah holistik bagi menyerlahkan kulit sihat dan berseri..mengandungi kompleks botani kaya antioksidan yang baik untuk kulit.selain itu,formula yang dikhususkan untuk semua jenis kulit supaya berasa seimbang..
Terdapat 3 pilihan formula iaitu untuk kulit kering,,normal dan berminyak..Jika anda ingin kulit yang sihat dan seimbang..BOTANICAL EFFECTS adalah pilihannya..
Nie merupakan salah satu produk marykay yang aku guna. Produk nie adalah produk yang pertama aku guna dalam marykay, Ia merawat kulit aku supaya jadi sihat sebelum aku ke step seterusnya. Nie macam step pertama lah kalau korang semua nak start guna marykay. Aku kena guna yang nie sebab aku pengguna local product. So, aku disarankan untuk menggunakan set botanical Effects..Setiap Beauty Consultant, ada caranya yang tersendiri.. Apa yang penting ialah korang kena dengar kata Beauty Consultant korang. Sebab mereka lebih arif and tahu ap…

untuk kau!!

hai blog!!lama gila aku tak update kau kan..sorry sangat2.. ada masalah teknikal sikit..hope lepas nie aku boleh update kau selalu..hehe rindu gila kat kau..hope kau pun rindu jgak kat aku..hihi lpas nie aku nak jadi sahabat kau lah..arap2 kau sudi lah yea...oke lah..sebelum terlambat and terlupa..


aku nak ucapkan selamat tahun baru...walaupun aku tahu aku dah lambat 9 hari..

happy new year..good bye 2011...