Skip to main content

.baju oh baju.


oke..saya nak perasan sikit..
saya nampak KURUS bila pakai baju nie..hehehee...
saya nk pkai baju nie lah tiap-tiap hari..
opsssss,,tak mau lah....nnti orang akan puji je...
and orang akan cakap.....

orang1 : "kenapa ko pkai baju ni je??ko tkde baju erk?? dtg lah umah aku,,pjam baju aku..hahaha..."
aku : "boleh juga,,tapi aku nak semua baju ko.."

orang2 : "ko ada baju ni brape pasang erk??aku pinjam satu boleh???hahaha.."
aku : "boleh je..datang lah umah..aku memang banyak baju yang cam nie..."

orang3 : "cantik gila baju ko..!"
aku : baju aku memang cantek pun..jangan jeles..."

orang4 : "ko tak basuh erk baju ko??"
aku : "aku memang kadang-kadang je basuh baju..sbb kami kat umah gilir-gilir basuh baju..sapa cepat dia lah yang dapat basuh baju.."

orang5 : "baju ko yang lain dah tak muat ker??"
aku : "apa??!!!!!!"

argh..argh...
nampaknya,,aku memang kena diet sebab baju aku yang nie cukup-cukup aku pakai je..
and aku risau kalau aku tak dapat nak pakai baju yang lain....
sebab baju yang lain kecik sikit dari baju yang ni...
aku sedang tension...
tapi kalau aku tension,,aku akan makan banyak..
jadi mcam mane aku nak kurus..

jadik,,jangan lah tension sangat bila dapat tahu yang berat kita makin berat...kita buat2 relax je..jangan semangat sangat nak diet..!!!

oke,,saya memang cool bila berat bertambah...tak rasa nak diet..tapi bila orang cakap "kenapa ko makin KURUS,,tak cukup makan ker??" nie yang buat aku nak maki hamun nie...!!mahu tak nya,,nampak sangat aku tak de duit nak makan..jadik benda nie akan buat aku tension and aku rasa nak makan je...
sebab tu lah aku tak pernah-pernah kurus,,sebab bila ada orang cakap aku kurus,,aku akan makan banyak-banyak....

p/s : aku tak mau kurus lah..sapa-sapa nak join???
SILA ISI BORANG...

Comments

  1. oooo mok cik....
    cmne nk krurs ni..
    berakfast kat KFC ng MCd..
    hikhikhik..

    ReplyDelete
  2. mokcik mesti boleh kurus..chayokk.!!

    ReplyDelete
  3. pika: tu breakfast baru...tk trmasuk ng dinner lagi..hahahaha
    ckin: hehehe..chayokk2!!doakan lah yea...tkt tk mampu..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kulit sihat dan seimbang dengan Botanical Effects..

Make your skin smile😊
Botanical effects..
Adunan botani yang dikhususkan untuk memberi faedah holistik bagi menyerlahkan kulit sihat dan berseri..mengandungi kompleks botani kaya antioksidan yang baik untuk kulit.selain itu,formula yang dikhususkan untuk semua jenis kulit supaya berasa seimbang..
Terdapat 3 pilihan formula iaitu untuk kulit kering,,normal dan berminyak..Jika anda ingin kulit yang sihat dan seimbang..BOTANICAL EFFECTS adalah pilihannya..
Nie merupakan salah satu produk marykay yang aku guna. Produk nie adalah produk yang pertama aku guna dalam marykay, Ia merawat kulit aku supaya jadi sihat sebelum aku ke step seterusnya. Nie macam step pertama lah kalau korang semua nak start guna marykay. Aku kena guna yang nie sebab aku pengguna local product. So, aku disarankan untuk menggunakan set botanical Effects..Setiap Beauty Consultant, ada caranya yang tersendiri.. Apa yang penting ialah korang kena dengar kata Beauty Consultant korang. Sebab mereka lebih arif and tahu ap…

..Jalan-jalan di universal studio singpore n johor..

First trip wif aty..rumet time duk hostel dlu...thanx sudi layan kerenah kite..
Dari terengganu ke johor..johor ke singpore..singpore ke johor..johor ke terengganu..hehe.. Saya sangat gumbira!

Universal studio singpore..







Jalan2 dkat johor la plak kte..prgi johor premium outlet dan puteri harbour..







Seronok sgt..teruja untuk trip seterusnya..next trip???hehe
P/s : walaupun prgi tmpt org,, tmpt kte adlah yg terbaik!!! I love malaysia!

gunung Jerai..

wah..dua hari aku n family aku g bercuti..seronok2..
bukan family di kampong..
tapi family di jitra..
wah..tak sangka..aku ada fmly kat jitra..
tp tu lah fmly kedua aku..hahahaa*gelak bahagia*
seronok gila g gunung jerai ng ibu, ayah, dik wan, nana..n paling sempoi skaly..
budak-budak umah..~6Sense~
sayang korang..*mmuuaahhh*

seronok sangat..mcam kat luar negara ..hahahaa
ngan pemandanganny yg cantek,,comey,,beautiful..
wah,,tak dapt nk di luahkan ng kata2..
memang menakjubkan keindahan ciptaan tuhan nie..
*tambah plak ng keindahan yg laen plak*

klu lah tiap-tiap hujung mggu kteorg ada xtvt yg menarik,mnyeronokkan mcm nie kan bgus..
bkan hujung mggu jew..tp tiap-tiap hari pun tk pe..
seronok kot..mmng besh gler..hope dpat g lagi kat c2..

p/s : klu ada org nk blaje,,tiap2 hari aku snggup prgi..hehehe
~muka bahagia~