Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2011

thank you...

6Sense

thank you korang..
time aku tension,,korang ada temankan aku...
sayang korang!!

pening gilak..

pening menyiapkan asgment yg berlambak-lambak dalam fail..memangil-manggil nama aku...

pening memikirkan masa depan..@#$%^&*!~`<? *sejak bila pulak ni*

pening memikirkan bagaimana kejadian yg akan berlaku pada hari jumaat ni..

pening tentang diri sendiri..

wah,, macam2 pening lah..entah pape aku duk merapu ni..*hahaha*
dah2..jum tido!!

p/s: saya sangat suka makan ais cream..

bosan gilak

assalamualaikum..hai..selamat siang,,selamat malam..

wah,,bosannya..tak taw nak buat apa lah..nak buat asgment,, malas gilak...nie lah nasib bila ditinggalkan berdua bersama ngan azinie..berdua lebih baek???ermmm..tapi..berenam lagi baek..seronok..
kami ditinggalkan berdua..
oppss!!!bukan tak seronok duk ngan azie,, jangan salah pham yea azie.. tak seronok bila kita berdua je kan.. nk usha orang pun takut.. nak pewitt orang pun susah kan..takuuttttt...hehehee..kita jadik baek kn hari ini..perempuan melayu terakhir..hehehehe~
pandai pulak kita orang nie takut bila nak usha orang.huhu..bila dua orang,,tak pulak kita usha orang yea azinie..hehehe..tu lah suke sangat usha orang,,ni org usha balik..takuutttt..serammm...silap buley buat muka tak puah hati..*hahahaha* bak kata azinie,,tulah balasan tuk kita sebab suka usha orang..*hahaha*
jadik,,the moral of the story ialah jangan duk usha orang sangat..hehehe
saya jadik budak baek hari ni...
hehehe...saya jadik budak baek hari ni...tak usha orang …

jom layan~

jom kita layan lagu nie!!

kau selamanya-HELIZA HELMI

aku amat sayang kamu
dari dulu hingga kini
tak berubah ku terlena keranamu

walau apa pun terjadi
aku setia menyayangi
diri kamu kan berada di hatiku

chorus

kau insan teristimewa
dulu kini selamanya
ku terimakan dirimu oh sayangku

ku harap kau pun begitu
sama-sama mencintai
oh indahnya cinta ini bersamamu

terimalah diriku seadanya sederhana
ku berserah kepadaMu Ya Ilahi

ulang chorus


Heliza Helmi
p/s : tak tahu lah betul ker tak lagu nie...

program kami

banyak sangat program yg kami buat tapi aku tk sempat nk cter kat sini..huhuhu

first yang aku ingat ialah besday budak mata sepet..*hehehe*
kami buat kejutan kat dia..dia seronok sangat..
sape tak seronok klu dapat kejutan..kan387xx..
aku pun seronok kalau ada orang buat kejutan..*hope sangat*
nak lah cter skit apa yang kami buat..hehehe. kami celebrate besday wana kat KFC wooo...
duit2 tak de pun sempat lagi kami prgi menjamu selera kat c2...hehehehe~muka bahagia~
kami bagi kek kat dia..memang kek paling mahal lah kami beli..*sebab tu je yg mampu*
seronak nyer dapat makan kek *yummmmmy*

second xtvt kami pula ialah shopping!!!nie memang sempoi lah..suka sangat2...memang enjoy abis lah shopping nie...shopping yang tidak sampai sejam...pertama kali aku tengok kami shopping sejam je..lawak gilak asenya...tapi tak pe...skurang-kurangnya kami ada pengalaman..*hehehehe*

last xtvt ialah tengok wayang kat umah..hehehe.. layan cter hantu babe..
cter damping malam..memang enjoy gilak tengok cte…

terima seadanya...

jodoh??andai tiada jodoh antara aku dan dia??apa yang patut aku buat??terima seadanya??
sekirannya tiada jodoh antara aku dan dia,,insyaAllah..hati ini akan terima seadanya..andai ada jodoh antara kami,,aku bersyukur sangat..orang kata,,kalau ada jodoh,,tak kan ke mana..jadi aku kena lah buka hati aku untuk terima semua nie..aku dah tak nak fikir semua nie..senyum,,gelak,,aku nak semua tu balik pada asal..aku dh tak nak fikir-fikir semua nie..sampai ada hati yg terasa dengan aku..remember!!jangan fikir,,hanya hati aku yang perlu dijaga..igat,,aku perlu menjaga hati-hati orang disekeliling aku jugak..jangan hanya kerana dia,,aku leka dan lupa tentang hati yang laen.okey!!now,,tak nak sedih2 dah!!!







p/s: korang,,sori sebab buat korang menyampah ngan peragai aku semenjak dua menjak nie..dan sori pasal semalam,,buat korang rsau..^_^

bakat terpendam

salam..jawab lah dalam hati,,kalau tak nak jawab kuat-kuat..
nie ha cikTulip nak gtw yg cikTulip ada jupa bakat terpedam yg selama nie cikTulip tertanya-tanya sama ada cikTulip nie ada bakat ker tak..baru skrg cikTulip ada terjumpa bakat cikTulip nie...jangan plak terkejut kalau tahu apa bakat cikTulip sebenarnya yea...
cikTulip rasa,,cikTulip ada bakat dalam photographer rupanya..bukan nak perasaan*memang perasan pun* tapi cikTulip rasa tu lah bakat terpedam yg cikTulip rasa cikTulip patut asahnya menjadi lebih tajam seperti mata kail..hahaha
oleh sebab cikTulip rasa cikTulip ada bakat photographer,,cikTulip pnyer azam ialah nak beli camera digital lah..nie asyik tngkap gmbr ng HP jew...cam mane nak kembangkan bakat yea..oleh itu,, cikTulip akan mula menabung untuk membeli camera pilihan hati cikTulip..Doa2kan lah cikTulip mampu untuk membelinya..Amin..

nie ha,,camera idaman cikTulip buat mase nie...
pilihan hati...


mampu ker beli??
p/S: harap-harap bakat cikTulip dapat digilap...

..tips hilang stress..

assalamualaikum..morning,,selamat petang,,selamat malam...
hari ini,,doktor Tulip akan berkongsi ngan anda semua tips mcam mane nak ilangkan stress..
tips ini sangat berguna untuk kita bersama..
jom ikuti tips ini..

kalau aku stress,,


1. kalau aku stress,,aku tido..

nie merupakan tips yg paling aku suka buat kalau aku stress tahap gaban..tido lah salah satu cara untuk kita ilangkan stress nie..kalau tido,,smua masalah bley lupa babe..caya larh sma lu..wah,,syoknya tido..jadi,,sape2 yg rasa diri dia stress,,tido lah!!nie pun bley jadi kte pnyer hobi nanty..*hahahaha*
seronok gilak dapat tido..
2. kalau aku stress,,aku akan menangis kuat-kuat..

nie merupakan kgemaran aku..klu aku stress je,,aku akan nangis..asal je aku nangis,,aku stress..*hehehe*kalau nak nangis tu,,nasihat aku..nangis lah kuat-kuat..sampai satu taman,, satu bandar,, satu daerah dengar dan kalau boleh,,biar lah satu negeri dengar..dah alang2 kita nak nangiskan..kalau setakat nak nangis dalam toilet,,tak payah lah,,biar aku …

comeii gilak..

cantek gilak pemandangan kat sini... tak sangka kat kedah rupa-rupanya ada tempat yg mcam nie.. cam cameron jew..huhuhu rugi sape yg tak penah prgi n dtg sini slama dy brada di kedah,,huhuhu besh datang Gunung Jerai..


...cantek + comel...


kami memang bahagia... jangan jeles sapa yg melihatnya.. hehehe

macam satu family kan3.. kami memang family pun... family di taman tengku Sarina.. hehehehe*gelak jahat*

gunung Jerai..

wah..dua hari aku n family aku g bercuti..seronok2..
bukan family di kampong..
tapi family di jitra..
wah..tak sangka..aku ada fmly kat jitra..
tp tu lah fmly kedua aku..hahahaa*gelak bahagia*
seronok gila g gunung jerai ng ibu, ayah, dik wan, nana..n paling sempoi skaly..
budak-budak umah..~6Sense~
sayang korang..*mmuuaahhh*

seronok sangat..mcam kat luar negara ..hahahaa
ngan pemandanganny yg cantek,,comey,,beautiful..
wah,,tak dapt nk di luahkan ng kata2..
memang menakjubkan keindahan ciptaan tuhan nie..
*tambah plak ng keindahan yg laen plak*

klu lah tiap-tiap hujung mggu kteorg ada xtvt yg menarik,mnyeronokkan mcm nie kan bgus..
bkan hujung mggu jew..tp tiap-tiap hari pun tk pe..
seronok kot..mmng besh gler..hope dpat g lagi kat c2..

p/s : klu ada org nk blaje,,tiap2 hari aku snggup prgi..hehehe
~muka bahagia~

bersantai bersama..

bersantai sambil tgk cter ngangkuk..besh lah dari tak besh..hahaha ada yg smpai trtido...hehehe sape lgi klu yg trtdo tu..malin n azie lah... nk kna blasah je budak dua orang nie...hehehe yg tetap steady tgk cter tu pika,, fasha,,wana n aku lah... rugi tau sape yg blom tgk tu... oke larh.. nie,,aku tgk brsiap nk g gunung jerai.. curi masa jap on9..hihihihh*gelak bahagia* nak g mendaki gunung lah kononnya.. oke..kte tgk lah cam mane aku balik nnty...hahahaa*gelak jahat*
p/s: xsabar nak daki gunung...^_^

EmO..

knapa lah semenjak dua menjak nie aku asyik emo je..
knape erk??
ada msalah dalaman ker??
entah lah..aku sendiri tak pasti ngan keadaan aku skrg nie..huhuhu
sampai ada yang jadik mangsa..

nie lah kami 6ixth Sense
kesian lah korang sbb jadik mangsa emo aku..
sori sangat2...
aku tak tahu nape ngan aku skrg nie..harap korang dapat brsabar ngan aku yea...
huhuhu..aku tahu korang semua bersabar ngan kerenah aku nie..sbb tu lah aku sayang korang sangat2..

nie larh dia mangsa-mangsa aku..
hope aku dapat ubah aku punya peragai ni..
tak mau dah emo2 nie..
korang,, sori yea ngan peragai aku nie...huhuhu

nie larh dia budak yang emo sangat-sangat..
p/s: saya sayang korang..

kenyataan..

Kenyataan..
Kenyataan memang amat menyakitkan..
Sampaikan aku rasa tak nak tahu tentang kenyataan sebenar semua tu!!
Kenapa aku tak dapat terima kenyataan tu??
Kenapa????


Kenapa mesti aku sedih bila aku tahu tentang kenyataan itu??
Aku tak dapat terima kenyataan tu?? Kenapa???
saya tak nak sedih2..

Bukan ker kisah 2 dah lama berlalu?? Bukan ker aku dah dapat terima kenyataan itu?? Kenapa tiba2 skrg nie aku tak dapat terima kenyataan tu?? Kenapa??
kenapa saya rasa nak nangis...

Sayang??suka??cinta?? mungkin sebab tu aku tak dapat terima kenyataan tu?? macam tu?? Entah lah..mungkin ini hanya perasaan aku saja..
saya suka makan..
tapi kadang kala,, aku perlu tahu kenyataan tu supaya aku tahu dan sedar tentang kenyataan sebenar... dan aku tak hidup dalam mimpi jew...mungkin hati aku sakit skrg nie tapi nie lagi baek dari aku sakit di kemudian hari...
saya sangat bahagia sekarang...
wah,,aku dah mula post yang jiwang2 skrg nie... jangan sampai meleleh air mata sambil taip post nie sudah,,,hahahaha
p/s : saya…

**Selsema**

selsema??? cakap TAK NAK utk selsema!! benci,,tak suka.. pergi lah jauh2.. aku nak shat..tak tahan mcam nie.. tak selesa hidup aku..huhuhu..**sedih gler** mama,,papa...tolong larh.. 6ixth Sense,,TOLONG AKU.. bak kata Ana Rafali.."tolong ingatkan aku"
Tolong Ingatkan Aku..
Jangan disusun kata-kata penamat Jangan disebut baris ayat keramat Biar lenyap diserap sunyi Biar senyap yang tak menyepi
Tolong ingatkan aku Kisah kau tersedar Dengan saku penyeluk masa
Mari patahkan papan markah lama Mari padamkan buku tiga lima Biar luka sembuh sendiri Biar lupa dimakan hari
Tolong ingatkan aku Kisah kau tersedar Dengan saku penyeluk masa Kau dampingi aku Setiap detik jantungku berdetak Setiap nota jiwaku berlagu-lagu
Bila marah merasuk minda Kecewa menyelubungi jiwa Aku lupa
Tolong ingatkan aku Kisah ku tersedar Dengan kasih memeluk rasa Ku teringatkanmu Setiap detik jantungku berdetak Setiap nota jiwaku berlagu-lagu
Tolong ingatkan aku kisah kita Tolong ingatkan aku Kisah ku tersedar Dengan kasih memeluk rasa
Tolong ingatkan…

laptop aku..

laptop ksayangan aku baru siap format...
cam laptop baru jew..dah xlembab cam dlu..hehehe
igat lg mse nk pilih kaler laptop nie..nk wrna biru or merah..
**peningnya mse 2**


biru ke merah???sshnya nk bt pilihan..mcam kna plih antar kekasih n kawan...

merah..kerana????

anda pasti???

sshnya nk bt pilihan..tapi akhirnya,,wrna merah yang jadik pilihan,,
2 smua kisah dolu-dolu..mse zaman muda kata kan..hahaha**gelak jahat**
jadik,,aku dah tua ker skrg nie???
~pening tuk pikir sama ada aku nie tua ke x??~

saya sayang laptop saya..
lepas nie,,dah xnak format laptop!!
sebab,,saya sayang laptop saya..
^_^

gedung ilmu..

title yg agak poyo...hahaha*gelak jahat*
aku berada di library ari nie...bukan nya stdy pun tp sje lepak-lepak..
konon nya stdy...hahahaa




p/s : saya sayang diri saya..

warna warni kehidupan

Kawad.. Dah lama aku tak berkawad. Tu lah cuti lama sgt..lupa step lah plak..laen kli wlaupun cuti,,aku kena kawad jgak lah..kawad sorang2???ermmm..tak seronok..ajak adik2 lah..satu plan yang agak bagus..tapi tuk laksanakan nyer kena pkir 999 kali..huhuk..

malu,, hahaha,,sjak bila plak aku nie seorng yang agak987xx pemalu nie… nk kata sejak bercinta,, pakwe xde lagi…pakwe xde?? Bley prcaya ker??hahaha…xthu lah …apa plak aku merapu nie..oke..balik kpd cerita malu ni…aku malu sbb mse kawad tadi,,ak dtg lewat..smua orang tgk..dah lah org dah berbaris,,aku duk pkai kasut lagi kat c2…hahaha



seronok,, tadi dapat hadiah..adiah besday yang dah lame brlalu..tp skurang nya ada gak org bagi…walaupun dah tua..opss,,aku msih muda lgi taw..tua2 nie bagi lah pada org laen,,klu kata matang 2,,xlogik plak..sbb aku xde plak tunjuk sifat matang nie..huhu



ngatok,, hahahaha..nie adalah salah satu yang akan aku bt klu aku rse aku nk bt…so skrg nie aku dh mula rse ngatok,,so…..setakat nie shaja hikayat yang merapu…

sEronok SEbab KOrang...

aku dah balik kedah..wah,,xsangka akhirnya SAMPAI juga..
setelah menikmati JEM dengan ROTI di perjalanan.. Penat oooo..tapi demi "PERJUANGAN"...aku rela kan.. ceh,,poyo gler ayat aku...perjuangan larh sangat.. padahal xde perjuangankn pape pun..**membesarkan badan adalah kat sini**hahahak PENAT sangat2,, walaupun berat hati meninggalkan NEGARA aku tapi aku pasti seronok di kedah.. sebab..... aku ADA diaorang yang aku sayang...hahahk.. aku ada malin,,azie,,fasha,,pika,,wana.. sebb itu aku seronok ble balik kedah.. hehehehe.... weh,,rndu gler kat korang!!!
xsabar nak kacau2 korang sebenarnya..hehehe