Skip to main content

program kami

banyak sangat program yg kami buat tapi aku tk sempat nk cter kat sini..huhuhu

first yang aku ingat ialah besday budak mata sepet..*hehehe*
kami buat kejutan kat dia..dia seronok sangat..
sape tak seronok klu dapat kejutan..kan387xx..
aku pun seronok kalau ada orang buat kejutan..*hope sangat*
nak lah cter skit apa yang kami buat..hehehe. kami celebrate besday wana kat KFC wooo...
duit2 tak de pun sempat lagi kami prgi menjamu selera kat c2...hehehehe~muka bahagia~
kami bagi kek kat dia..memang kek paling mahal lah kami beli..*sebab tu je yg mampu*
seronak nyer dapat makan kek *yummmmmy*

second xtvt kami pula ialah shopping!!!nie memang sempoi lah..suka sangat2...memang enjoy abis lah shopping nie...shopping yang tidak sampai sejam...pertama kali aku tengok kami shopping sejam je..lawak gilak asenya...tapi tak pe...skurang-kurangnya kami ada pengalaman..*hehehehe*

last xtvt ialah tengok wayang kat umah..hehehe.. layan cter hantu babe..
cter damping malam..memang enjoy gilak tengok cter tu..sebab kami semua yang tengok..apa yang seronok ialah kami tengok bersama..gelak sama-sama..takut sama-sama..~mcam-mcam lagi~
tambah plak menjamu selera bersama dengan nasi goreng+tomyam..wah,,besh gilak..

jap2,,nie aktiviti terbaru...pergi makan + tengok bola..hahaha
kami tengok bola kat kedai makan+sama-sama..walaupun ada yang tak suka tengok bola,,tengok jugak...
seronok2..hepi sangat-sangat sebab kami buat semua tu sama-sama and enjoy kat sini...

p/s: asgment sedang menjerit nama aku...baru aku sedar,,aku rupanya punya asgment!!!

Comments

Popular posts from this blog

..Jalan-jalan di universal studio singpore n johor..

First trip wif aty..rumet time duk hostel dlu...thanx sudi layan kerenah kite..
Dari terengganu ke johor..johor ke singpore..singpore ke johor..johor ke terengganu..hehe.. Saya sangat gumbira!

Universal studio singpore..







Jalan2 dkat johor la plak kte..prgi johor premium outlet dan puteri harbour..







Seronok sgt..teruja untuk trip seterusnya..next trip???hehe
P/s : walaupun prgi tmpt org,, tmpt kte adlah yg terbaik!!! I love malaysia!

Kulit sihat dan seimbang dengan Botanical Effects..

Make your skin smile😊
Botanical effects..
Adunan botani yang dikhususkan untuk memberi faedah holistik bagi menyerlahkan kulit sihat dan berseri..mengandungi kompleks botani kaya antioksidan yang baik untuk kulit.selain itu,formula yang dikhususkan untuk semua jenis kulit supaya berasa seimbang..
Terdapat 3 pilihan formula iaitu untuk kulit kering,,normal dan berminyak..Jika anda ingin kulit yang sihat dan seimbang..BOTANICAL EFFECTS adalah pilihannya..
Nie merupakan salah satu produk marykay yang aku guna. Produk nie adalah produk yang pertama aku guna dalam marykay, Ia merawat kulit aku supaya jadi sihat sebelum aku ke step seterusnya. Nie macam step pertama lah kalau korang semua nak start guna marykay. Aku kena guna yang nie sebab aku pengguna local product. So, aku disarankan untuk menggunakan set botanical Effects..Setiap Beauty Consultant, ada caranya yang tersendiri.. Apa yang penting ialah korang kena dengar kata Beauty Consultant korang. Sebab mereka lebih arif and tahu ap…

Tips jimat gaji pertama

Sebenarnya aku nie xsabar nk kerja..nak rase duit sendiri katakan...Nak bagi mama n papa, nak simpan tuk kawen..mcm2 la lagi dlm fikiran aku nie... Tapi apa pun...aku kena la ada perancangan tuk pastikan apa yg aku nak,,tercapai..amin... Tbe2 aku teringat pasal kurus celek kewangan yang aku pergi ari tu n nasihat2 yg sempat aku dgr dri org2 yg ada pengalaman nie..ditambah plak dgn apa yg aku sempat belek2 dri majalah dan internet..hehe So,aku rse aku nk kongsi la sikit..
First sekali, JANGAN dapat gaji tu terus nak beli kereta..yela..dh ada duit..mstila nk pakai kereta..kereta plak bkn kereta biasa2 tp kereta hebat2 la kn..tula silap kita sebenarnya (sbb aku pun angan2 nak pakai kereta mewah ble dh dpt gaji,hehehe). Kita sepatutnya simpan duit untuk duit kecemasan dimana duit tu sama bnyak dgn gaji kte 3 bulan..kita jgak kena simpan sekuarang-kurangnya 10% dri gaji kita sebagai simpanan tetap kita..
Second, kita kena buat bajet tuk diri kita tu...berapa kita nk simpan n berapa yg kita bole…