Skip to main content

ada beza ker antara kawan dan sahabat nie???

assalamualaikum..hai all..

hari nie aku nak cakap sikit pasal beza antara kawan dan sahabat...korang ada kawan???mustahil korang takde kawan...hehe..korang ada sahabat??mesti ada kan...tapi kawan lah yang paling banyak kita ada..betul tak???kawan nie memang banyak sangat...sampai tak mampu kita nak kira ngan jari tangan..nak kira sekali ngan jari kaki pun tak mampu..hehehe..sahabat pula boleh bilang ngan jari tangan je..tak payah nak kira ngan jari kaki..hehe...betul tak???^__&

kawan and sahabat nie bagi aku benda yang amat berbeza..kenapa aku cakap macam tu???tu hanya pendapat aku lah..tak tahu korang punya pendapat macam mane..kawan nie kat mane-mane pun kita ada..tak perlu nak cari jauh-jauh..kawan sekelas, kawan sekolah, kawan kolej,, kawan sebilik..macam-macam kawan yang kita ada..tapi sahabat???ada ke sahabat sekelas,, sahabat sekolah,, sahabat kolej...or pape jelah...

bagi aku,,kawan and sahabat sangat berbeza...kawan akan ada masa kita senang je tapi adakah dia akan ada masa kita susah???pikir-pikirkan dan selamat beramal..hehe..tapi sahabat..dia akan ada tak kira masa kita senang or masa kita susah..kawan nie senang je nak cari tapi sahabat nie susah nak cari..tahu tak!!!

lagi satu,,sahabat nie boleh terima semua baik buruk kita..boleh terima kita seaadanya...tak kisah lah peragai buruk sekali pun..dioarang tetap akan terima kita seaadanya...kawan pula belum tentu dapat terima baik buruk kita..mungkin dioarang cakap tak kisah pun kita nie macam nie tapi dalam hati,,hanya tuhan yang tahu..

sebenarnya susah nak cakap apa bezanya antara kawan and sahabat..tapi bila korang ada kawan and sahabat,,masa tu korang akan tahu apa bezanya kawan dan sahabat nie..yang pasti korang akan sayang sahabat korang lebih dari korang sayang kawan korang...mane korang tahu korang sayang sahabat lebih dari kawan???nak tahu,,ukurlah sendiri..hehehehe

okelah..banyak sangat pula aku merapu and merepek malam-malam nie..tapi sebenarnya tujuan aku merepek and merapu malam nie sebab nak bagitahu yang aku SAYANG sahabat aku!!!

p/s: aku sayang korang..makaseh sebab jadi sahabat aku!!!

Comments

  1. sama-sama. kami sayang hang jugak. sayang berganda-ganda. ngee
    *belanja aku chipsmore. hee*

    ReplyDelete
  2. setuju! sahabat mmg susah nak cri n bilangan pown xramai..yg penting kita kawan jew ngn sume. :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

..Jalan-jalan di universal studio singpore n johor..

First trip wif aty..rumet time duk hostel dlu...thanx sudi layan kerenah kite..
Dari terengganu ke johor..johor ke singpore..singpore ke johor..johor ke terengganu..hehe.. Saya sangat gumbira!

Universal studio singpore..







Jalan2 dkat johor la plak kte..prgi johor premium outlet dan puteri harbour..







Seronok sgt..teruja untuk trip seterusnya..next trip???hehe
P/s : walaupun prgi tmpt org,, tmpt kte adlah yg terbaik!!! I love malaysia!

Kulit sihat dan seimbang dengan Botanical Effects..

Make your skin smile😊
Botanical effects..
Adunan botani yang dikhususkan untuk memberi faedah holistik bagi menyerlahkan kulit sihat dan berseri..mengandungi kompleks botani kaya antioksidan yang baik untuk kulit.selain itu,formula yang dikhususkan untuk semua jenis kulit supaya berasa seimbang..
Terdapat 3 pilihan formula iaitu untuk kulit kering,,normal dan berminyak..Jika anda ingin kulit yang sihat dan seimbang..BOTANICAL EFFECTS adalah pilihannya..
Nie merupakan salah satu produk marykay yang aku guna. Produk nie adalah produk yang pertama aku guna dalam marykay, Ia merawat kulit aku supaya jadi sihat sebelum aku ke step seterusnya. Nie macam step pertama lah kalau korang semua nak start guna marykay. Aku kena guna yang nie sebab aku pengguna local product. So, aku disarankan untuk menggunakan set botanical Effects..Setiap Beauty Consultant, ada caranya yang tersendiri.. Apa yang penting ialah korang kena dengar kata Beauty Consultant korang. Sebab mereka lebih arif and tahu ap…

untuk kau!!

hai blog!!lama gila aku tak update kau kan..sorry sangat2.. ada masalah teknikal sikit..hope lepas nie aku boleh update kau selalu..hehe rindu gila kat kau..hope kau pun rindu jgak kat aku..hihi lpas nie aku nak jadi sahabat kau lah..arap2 kau sudi lah yea...oke lah..sebelum terlambat and terlupa..


aku nak ucapkan selamat tahun baru...walaupun aku tahu aku dah lambat 9 hari..

happy new year..good bye 2011...