Skip to main content

lelaki dan perempuan..boleh ke jadi kawan baik???

boleh ke lelaki jadi kawan baik perempuan???and boleh ke perempuan jadi kawan baik lelaki???entah lah..bagi aku tak mungkin lelaki dan perempuan boleh jadi kawan baik..kalau kawan sekelas tu boleh..tapi untuk jadi kawan baik tak boleh..kalau boleh pun hanya sekejap je..lepas tu,,perasaan tu pasti akan bertukar..sama ada perempuan tu jatuh cinta kat lelaki tu or lelaki tu jatuh cinta kat perempuan tu...tu bagi pendapat aku lah..tak tahu kalau bagi orang lain macam mane...

kalau jadi kawan baik pun,,sekejap je...sebab bagi aku,,perempuan nie mudah tersentuh perasaannya..tak boleh orang caring lebih sikit..pasti akan touching lebih..padahal bagi lelaki tu semua takde pape pun..nie ada dialog antara lelaki dan perempuan..korang fikirlah sendiri...

lelaki : ko sihat tak??
perempuan : aku tak sihat hari ni.
lelaki : kalau ko tak sihat,,jangan lupa makan ubat..
perempuan : nanti lah aku makan ubat..
lelaki : ko makan lah sekarang..
perempuan : ubat takde lah..aku malas nak g beli..
lelaki : kejap..........

lelaki : ko turun jap..aku depan hostel ko nie..
perempuan : kenapa??
lelaki : turun jelah..banyak tanye lah ko nie..
perempuan : yelah....

perempuan : kenapa ko mintak aku turun..ada apa??
lelaki : nie,, aku nak bagi ko ubat..dah ko cakap ko takde ubat...
perempuan : susah kat ko je..
lelaki : takde lah..ubat nie memang dah ada pun..
perempuan : makaseh lah sebab bagi aku ubat..
lelaki : sama-sama..ko jangan lupa makan ubat...
perempuan : oke..sayang juga ko kat aku..
lelaki : mestilah sayang..ko kan kawan baik aku...

dalam hati perempuan tu mesti sangat-sangat touching sebab lelaki tu sanggup bagi ubat kat dia...padahal lelaki tu xde pape perasaan pun..sekadar nak tolong kawan je..tapi perempuan tu fikir lebih-lebih pula...

oke..dialog nie pasal perempuan yang touching..tapi kalau lelaki yang touching kat perempuan pula,,aku tak tahu cam mane..sebab aku nie perempuan..macam mane lelaki boleh touching ngan perempuan,,hanya lelaki yang tahu..hehehe

bagi aku,,perempuan nie mudah sangat tersentuh ngan sesuatu perkara..padahal perkara tu takde lah sangat-sangat romantik..hehe..tapi entah lah..perempuan nie memang jiwa lembut lah..hahahahaha..walaupun perempuan tu tak lah lembut pada luaran..tapi dalamannya sangat-sangat lembut..mungkin lah..tak tahu betul ke tak..aku buat teori sendiri...hehe

kenapa aku tulis semua nie..????sebab aku nak bagitahu kat semua lelaki..!!!hati perempuan nie sangat-sangat lembut...cepat sangat tersentuh walaupun korang tengok dia rock gila tapi dalam hati dia..korang tak tahu apa yang sebenarnya dia rasa..so,,korang tak perlu nak caring sangat-sangat and ambik berat gila pasal perempuan nie kalau korang anggap dia kawan..nanti dia fikir lain...bagi korang kaum lelaki,,takde pape..tapi bagi aku yang kaum perempuan nie..sangat-sangat touching kalau ada orang ambik berat pasal kita..hahahaa

okelah..setakat nie saja aku nak merapu..takde kerja lah nie..tu yang merapu bukan-bukan..sorry lah kalau apa yang aku tulis korang tak setuju..aku just bagi pendapat je..^__*

Comments

  1. ehem2...bercakap melalui pengalaman kah???
    hehe...bole je laki n gurl 2 kwn baek...
    memule mmg la wujud perasaan..tp lme2....lepas masing2 paham status n ati msg2...so perasaan tu akan skit dmi skit ilang...tp xramai le ilangkan perasaan tu kan???bergantung pd diri jugak la...n bergantung pada niat owg 2..kalo dye ase dye nak bkwn..so akan bkwn n xkan lebey dr 2....ntah...juz pendapat....tapi kalo gurl n boy kwn bek...sentiasa menimbulkan wasangka kat owg..mesti ingt ade smthing special..so tepuk dada tanye ati...

    ReplyDelete
  2. rindu mokcik tulip... :) balik raya nk peluk kuat2!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

..Jalan-jalan di universal studio singpore n johor..

First trip wif aty..rumet time duk hostel dlu...thanx sudi layan kerenah kite..
Dari terengganu ke johor..johor ke singpore..singpore ke johor..johor ke terengganu..hehe.. Saya sangat gumbira!

Universal studio singpore..







Jalan2 dkat johor la plak kte..prgi johor premium outlet dan puteri harbour..







Seronok sgt..teruja untuk trip seterusnya..next trip???hehe
P/s : walaupun prgi tmpt org,, tmpt kte adlah yg terbaik!!! I love malaysia!

Timewise Day & Night solution

Bagi pengguna2 Mary Kay dah dapat kulit sihat n cantik dgn set botanical apalagi bolehlah gunakan 2 serum nie untuk improvekan lagi uolls punye kulit.😃😃

🌼Timewise Day Solution mengandungi spf35 dapat melindungi wajah dari dirosakkan oleh sinar UVA&UVB pada siang hari.
🌼 Timewise Night Solution diperkaya dengan vitamin A, C dan E. Gabungan vitamin ini dipercayai dapat mengaktifkan kolagen semulajadi dalam kulit wajah.

Mengapa perlu pakai kedua2 produk nie❓❓

🌹 Kerana kita nak kulit sihat dan cantik dengan segera❗️Betul tak❓❓
🌹 Tahukan anda selepas usia 25tahun penghasilan kolagen kulit anda semakin berkurang. So ambillah langkah segera dengan menambahkan serum ke dlm program penjagaan kulit anda.

• Jangan tunggu 40an kerana ketika itu kulit anda sudah tenat,tiada lagi seri muda pada kulit anda.
• Tak percaya❓lihat saja wajah wanita 40an yang tidak dijaga. Rasa macam nak panggil mereka makcik jeakn❓❓Cuba bandingkan wajah2 pengguna setia Mary Kay dan BC Mary Kay sume nampak mud…

Tips jimat gaji pertama

Sebenarnya aku nie xsabar nk kerja..nak rase duit sendiri katakan...Nak bagi mama n papa, nak simpan tuk kawen..mcm2 la lagi dlm fikiran aku nie... Tapi apa pun...aku kena la ada perancangan tuk pastikan apa yg aku nak,,tercapai..amin... Tbe2 aku teringat pasal kurus celek kewangan yang aku pergi ari tu n nasihat2 yg sempat aku dgr dri org2 yg ada pengalaman nie..ditambah plak dgn apa yg aku sempat belek2 dri majalah dan internet..hehe So,aku rse aku nk kongsi la sikit..
First sekali, JANGAN dapat gaji tu terus nak beli kereta..yela..dh ada duit..mstila nk pakai kereta..kereta plak bkn kereta biasa2 tp kereta hebat2 la kn..tula silap kita sebenarnya (sbb aku pun angan2 nak pakai kereta mewah ble dh dpt gaji,hehehe). Kita sepatutnya simpan duit untuk duit kecemasan dimana duit tu sama bnyak dgn gaji kte 3 bulan..kita jgak kena simpan sekuarang-kurangnya 10% dri gaji kita sebagai simpanan tetap kita..
Second, kita kena buat bajet tuk diri kita tu...berapa kita nk simpan n berapa yg kita bole…