Skip to main content

lelaki dan perempuan..boleh ke jadi kawan baik???

boleh ke lelaki jadi kawan baik perempuan???and boleh ke perempuan jadi kawan baik lelaki???entah lah..bagi aku tak mungkin lelaki dan perempuan boleh jadi kawan baik..kalau kawan sekelas tu boleh..tapi untuk jadi kawan baik tak boleh..kalau boleh pun hanya sekejap je..lepas tu,,perasaan tu pasti akan bertukar..sama ada perempuan tu jatuh cinta kat lelaki tu or lelaki tu jatuh cinta kat perempuan tu...tu bagi pendapat aku lah..tak tahu kalau bagi orang lain macam mane...

kalau jadi kawan baik pun,,sekejap je...sebab bagi aku,,perempuan nie mudah tersentuh perasaannya..tak boleh orang caring lebih sikit..pasti akan touching lebih..padahal bagi lelaki tu semua takde pape pun..nie ada dialog antara lelaki dan perempuan..korang fikirlah sendiri...

lelaki : ko sihat tak??
perempuan : aku tak sihat hari ni.
lelaki : kalau ko tak sihat,,jangan lupa makan ubat..
perempuan : nanti lah aku makan ubat..
lelaki : ko makan lah sekarang..
perempuan : ubat takde lah..aku malas nak g beli..
lelaki : kejap..........

lelaki : ko turun jap..aku depan hostel ko nie..
perempuan : kenapa??
lelaki : turun jelah..banyak tanye lah ko nie..
perempuan : yelah....

perempuan : kenapa ko mintak aku turun..ada apa??
lelaki : nie,, aku nak bagi ko ubat..dah ko cakap ko takde ubat...
perempuan : susah kat ko je..
lelaki : takde lah..ubat nie memang dah ada pun..
perempuan : makaseh lah sebab bagi aku ubat..
lelaki : sama-sama..ko jangan lupa makan ubat...
perempuan : oke..sayang juga ko kat aku..
lelaki : mestilah sayang..ko kan kawan baik aku...

dalam hati perempuan tu mesti sangat-sangat touching sebab lelaki tu sanggup bagi ubat kat dia...padahal lelaki tu xde pape perasaan pun..sekadar nak tolong kawan je..tapi perempuan tu fikir lebih-lebih pula...

oke..dialog nie pasal perempuan yang touching..tapi kalau lelaki yang touching kat perempuan pula,,aku tak tahu cam mane..sebab aku nie perempuan..macam mane lelaki boleh touching ngan perempuan,,hanya lelaki yang tahu..hehehe

bagi aku,,perempuan nie mudah sangat tersentuh ngan sesuatu perkara..padahal perkara tu takde lah sangat-sangat romantik..hehe..tapi entah lah..perempuan nie memang jiwa lembut lah..hahahahaha..walaupun perempuan tu tak lah lembut pada luaran..tapi dalamannya sangat-sangat lembut..mungkin lah..tak tahu betul ke tak..aku buat teori sendiri...hehe

kenapa aku tulis semua nie..????sebab aku nak bagitahu kat semua lelaki..!!!hati perempuan nie sangat-sangat lembut...cepat sangat tersentuh walaupun korang tengok dia rock gila tapi dalam hati dia..korang tak tahu apa yang sebenarnya dia rasa..so,,korang tak perlu nak caring sangat-sangat and ambik berat gila pasal perempuan nie kalau korang anggap dia kawan..nanti dia fikir lain...bagi korang kaum lelaki,,takde pape..tapi bagi aku yang kaum perempuan nie..sangat-sangat touching kalau ada orang ambik berat pasal kita..hahahaa

okelah..setakat nie saja aku nak merapu..takde kerja lah nie..tu yang merapu bukan-bukan..sorry lah kalau apa yang aku tulis korang tak setuju..aku just bagi pendapat je..^__*

Comments

  1. ehem2...bercakap melalui pengalaman kah???
    hehe...bole je laki n gurl 2 kwn baek...
    memule mmg la wujud perasaan..tp lme2....lepas masing2 paham status n ati msg2...so perasaan tu akan skit dmi skit ilang...tp xramai le ilangkan perasaan tu kan???bergantung pd diri jugak la...n bergantung pada niat owg 2..kalo dye ase dye nak bkwn..so akan bkwn n xkan lebey dr 2....ntah...juz pendapat....tapi kalo gurl n boy kwn bek...sentiasa menimbulkan wasangka kat owg..mesti ingt ade smthing special..so tepuk dada tanye ati...

    ReplyDelete
  2. rindu mokcik tulip... :) balik raya nk peluk kuat2!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

..Jalan-jalan di universal studio singpore n johor..

First trip wif aty..rumet time duk hostel dlu...thanx sudi layan kerenah kite..
Dari terengganu ke johor..johor ke singpore..singpore ke johor..johor ke terengganu..hehe.. Saya sangat gumbira!

Universal studio singpore..







Jalan2 dkat johor la plak kte..prgi johor premium outlet dan puteri harbour..







Seronok sgt..teruja untuk trip seterusnya..next trip???hehe
P/s : walaupun prgi tmpt org,, tmpt kte adlah yg terbaik!!! I love malaysia!

Kulit sihat dan seimbang dengan Botanical Effects..

Make your skin smilešŸ˜Š
Botanical effects..
Adunan botani yang dikhususkan untuk memberi faedah holistik bagi menyerlahkan kulit sihat dan berseri..mengandungi kompleks botani kaya antioksidan yang baik untuk kulit.selain itu,formula yang dikhususkan untuk semua jenis kulit supaya berasa seimbang..
Terdapat 3 pilihan formula iaitu untuk kulit kering,,normal dan berminyak..Jika anda ingin kulit yang sihat dan seimbang..BOTANICAL EFFECTS adalah pilihannya..
Nie merupakan salah satu produk marykay yang aku guna. Produk nie adalah produk yang pertama aku guna dalam marykay, Ia merawat kulit aku supaya jadi sihat sebelum aku ke step seterusnya. Nie macam step pertama lah kalau korang semua nak start guna marykay. Aku kena guna yang nie sebab aku pengguna local product. So, aku disarankan untuk menggunakan set botanical Effects..Setiap Beauty Consultant, ada caranya yang tersendiri.. Apa yang penting ialah korang kena dengar kata Beauty Consultant korang. Sebab mereka lebih arif and tahu ap…

untuk kau!!

hai blog!!lama gila aku tak update kau kan..sorry sangat2.. ada masalah teknikal sikit..hope lepas nie aku boleh update kau selalu..hehe rindu gila kat kau..hope kau pun rindu jgak kat aku..hihi lpas nie aku nak jadi sahabat kau lah..arap2 kau sudi lah yea...oke lah..sebelum terlambat and terlupa..


aku nak ucapkan selamat tahun baru...walaupun aku tahu aku dah lambat 9 hari..

happy new year..good bye 2011...