Skip to main content

..tips untuk kurus..

hai....hari nie aku nak kongsi ngan kamu,,kamu,,kamu pasal tips untuk kurus kan badan...

oke,,nie hanyalah pendapat aku and nasihat-nasihat yang aku dengar....kalau rasa nak ikut apa yang aku cakap nie,,sila lah..kalau tak mau..sila abaikan..huhuhu

1. kongsi makanan bila makan...

aku tahu korang semua kaya-kaya..tapi tak salahnya,,kalau kita order makanan and kita share ngan member kita kan..boleh lah kita berjimat-jimat..and duit yang lebih tu boleh lah kita beli bedak sejuk tuk sapu kat jerawat tu..hahaha...bagi aku lah,,cara nie mudah and simple untuk kita kuruskan badan..nak tahu kenapa???oke,,bila kita kongsi makanan ngan member kita,,secara outomatiknya kita akan makan sikit..and secara tak langsung..kita dapat kurangkan makan...hahaha...selain itu,,dapat lah kita buat amal sikit...yelah anggap je makanan yang kita kongsi tuk sedekah...kalau korang rasa melampau,,tak yah lah buat...^__&

2. kunyah makanan sampai hancur

hahaa...aku tahu kalau korang makan,,mesti korang kunyah dua tiga kali pastu korang terus telan...eleh,,,tak yah kata tak lah..sebab tu memang perkara normal sekarang...aku pun selalu buat benda nie...kunyah sekali,,terus telan...hahahahaha...kalau korang mengindam tuk kurus..TOLONG lah kunyah makanan tu sampai betul2 hancur supaya makanan tu senang hadam..*aku main belasah je ayat nie* kalau makanan korang tu tak hancur,,cam mane lah makanan dalam perut tu nak cepat hadam...hehehehe*jangan marah kalau salah info sebab aku bukan ambik medik*hehehe 

3. bersenam or menari

nie mesti korang tak berapa suka..aku pun sama...aku tahu alasan yang akan korang guna kalau tak nak buat benda alah nie..."saya tak sempat bersenam,,tak de masa",, "saya tak larat lah nak bersenam lepas balik kelas",, or banyak lagi lah alasan....*alasan nie aku selalu guna*hahaha... oke..aku cuma nak bagitahu je,,kalau korang berdiet sampai tak makan tapi tak bersenam macam tak berguna je bagi aku..memang lah korang akan kurus dengan cepatnya tapi lepas korang makan,,mseti berat naik balik..betul tak???sape setuju ngan aku??hahaha...korang meluangkan lah masa sikit dengan bersenam,,tak salahnya..baik tuk kesihatan apa..kalau tak pun,,korang menari jelah kat umah tu...bukannya susah pun..*aku pun pandai cakap je,,menari sekali dua kali je..haha*terpulang lah nak buat ke tak..bergantung pada niat kita..hahaha

4. tidur jelah

kalau korang rasa nak kurus sangat,,korang tidur jelah...boleh elak korang daripada makan..kalau rasa lapar je,,korang tidur..kalau rasa nak tidur je,,mesti makankan...woiiii,,apa aku merepek nie..oke2,,fokus balik...tidur nie aku rasa boleh tahan korang daripada makan sebabnya bila tidir nie korang bukannya ingat makan pun..cuma bila bangun..korang mseti laparkan..jadi untuk elak lapar..korang tidur lah balik..baru tak lapar..hahaha...nie aku punya pandangan jelah,,kalau nak ikut,,buat lah..kalau tak nak..tak yah lah..hehee..


oke..setakat nie jelah aku nak kongsi tips tuk kuruskan badan..esok-esok or lusa-lusa..kalau ada masa,,aku bagi tips lagi..hehe

Comments

Popular posts from this blog

..Jalan-jalan di universal studio singpore n johor..

First trip wif aty..rumet time duk hostel dlu...thanx sudi layan kerenah kite..
Dari terengganu ke johor..johor ke singpore..singpore ke johor..johor ke terengganu..hehe.. Saya sangat gumbira!

Universal studio singpore..







Jalan2 dkat johor la plak kte..prgi johor premium outlet dan puteri harbour..







Seronok sgt..teruja untuk trip seterusnya..next trip???hehe
P/s : walaupun prgi tmpt org,, tmpt kte adlah yg terbaik!!! I love malaysia!

Kulit sihat dan seimbang dengan Botanical Effects..

Make your skin smile😊
Botanical effects..
Adunan botani yang dikhususkan untuk memberi faedah holistik bagi menyerlahkan kulit sihat dan berseri..mengandungi kompleks botani kaya antioksidan yang baik untuk kulit.selain itu,formula yang dikhususkan untuk semua jenis kulit supaya berasa seimbang..
Terdapat 3 pilihan formula iaitu untuk kulit kering,,normal dan berminyak..Jika anda ingin kulit yang sihat dan seimbang..BOTANICAL EFFECTS adalah pilihannya..
Nie merupakan salah satu produk marykay yang aku guna. Produk nie adalah produk yang pertama aku guna dalam marykay, Ia merawat kulit aku supaya jadi sihat sebelum aku ke step seterusnya. Nie macam step pertama lah kalau korang semua nak start guna marykay. Aku kena guna yang nie sebab aku pengguna local product. So, aku disarankan untuk menggunakan set botanical Effects..Setiap Beauty Consultant, ada caranya yang tersendiri.. Apa yang penting ialah korang kena dengar kata Beauty Consultant korang. Sebab mereka lebih arif and tahu ap…

untuk kau!!

hai blog!!lama gila aku tak update kau kan..sorry sangat2.. ada masalah teknikal sikit..hope lepas nie aku boleh update kau selalu..hehe rindu gila kat kau..hope kau pun rindu jgak kat aku..hihi lpas nie aku nak jadi sahabat kau lah..arap2 kau sudi lah yea...oke lah..sebelum terlambat and terlupa..


aku nak ucapkan selamat tahun baru...walaupun aku tahu aku dah lambat 9 hari..

happy new year..good bye 2011...