Skip to main content

..seronok dapat berdialog dengan encikAnatomy..

akhirnya setelah sehari suntuk aku menghadap modul Anatomy and Fisiologi..berjaya juga aku berdialog dengan encikAnatomy...

nie lah dialog aku dengan encikAnatomy...

mokcikTulip : encikAnatomy,,kenapa saya harus belajar kamu???saya bukannya nak jadi doktor...

encikAnatomy : mokcikTulip,,saya pun tak tahu kenapa kamu kena balajar saya..and secara jujurnya,,saya amat lega kerana kamu bukannya nak jadi doktor..

mokcikTulip : auh,,terasa hati saya encikAnatomy kerana kamu telah menguriskan hati saya dengan kenyataan itu..saya tahu,,saya tidak layak untuk menjadi seorang doktor...

encikAnatomy : maaf mokcikTulip..saya tidak sengaja untuk menguriskan hati kamu...tetapi kenyataan itu adalah untuk menyedarkan kamu bahawa kamu memang tidak sesuai menjadi doktor tetapi menjadi seorang guru adalah amat sesuai bagi kamu,,wahai mokcikTulip...

mokcikTulip : saya amat terharu dengan kenyataan itu..saya tahu..kalau saya jadi doktor nanti,,pasti doktor2 kat Malaysia tak dapat cari makan sebab semua orang akan mencari doktorTulip..hahaa(muka berlagak)..

encikAnatomy : kalau begitu kata kamu,,sila lah belajar saya dengan bersungguh-sungguh kerana saya amat menyukai kamu mokcikTulip....

mokcikTulip : saya juga amat menyukai kamu encikAnatomy tapi jika tidak belajar kamu lagi lah saya amat menyukai kamu encikAnatomy..hehehe

encikAnatomy : kalau begitu,,lupakan lah saya mokcikTulip...

mokcikTulip : oke..selepas exam..saya pasti akan melupakan kamu,,encikAnatomy..hehehe

encikAnatomy : baik..kita kapel sampai kamu exam je..lepas tu..sila lepaskan saya..ada faham!!!

mokcikTulip : oke..saya faham...!!

p/s : gila dengan anatomy!!!tolong-tolong....

Comments

Popular posts from this blog

..Jalan-jalan di universal studio singpore n johor..

First trip wif aty..rumet time duk hostel dlu...thanx sudi layan kerenah kite..
Dari terengganu ke johor..johor ke singpore..singpore ke johor..johor ke terengganu..hehe.. Saya sangat gumbira!

Universal studio singpore..







Jalan2 dkat johor la plak kte..prgi johor premium outlet dan puteri harbour..







Seronok sgt..teruja untuk trip seterusnya..next trip???hehe
P/s : walaupun prgi tmpt org,, tmpt kte adlah yg terbaik!!! I love malaysia!

Timewise Day & Night solution

Bagi pengguna2 Mary Kay dah dapat kulit sihat n cantik dgn set botanical apalagi bolehlah gunakan 2 serum nie untuk improvekan lagi uolls punye kulit.๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ

๐ŸŒผTimewise Day Solution mengandungi spf35 dapat melindungi wajah dari dirosakkan oleh sinar UVA&UVB pada siang hari.
๐ŸŒผ Timewise Night Solution diperkaya dengan vitamin A, C dan E. Gabungan vitamin ini dipercayai dapat mengaktifkan kolagen semulajadi dalam kulit wajah.

Mengapa perlu pakai kedua2 produk nie❓❓

๐ŸŒน Kerana kita nak kulit sihat dan cantik dengan segera❗️Betul tak❓❓
๐ŸŒน Tahukan anda selepas usia 25tahun penghasilan kolagen kulit anda semakin berkurang. So ambillah langkah segera dengan menambahkan serum ke dlm program penjagaan kulit anda.

• Jangan tunggu 40an kerana ketika itu kulit anda sudah tenat,tiada lagi seri muda pada kulit anda.
• Tak percaya❓lihat saja wajah wanita 40an yang tidak dijaga. Rasa macam nak panggil mereka makcik jeakn❓❓Cuba bandingkan wajah2 pengguna setia Mary Kay dan BC Mary Kay sume nampak mud…

Tips jimat gaji pertama

Sebenarnya aku nie xsabar nk kerja..nak rase duit sendiri katakan...Nak bagi mama n papa, nak simpan tuk kawen..mcm2 la lagi dlm fikiran aku nie... Tapi apa pun...aku kena la ada perancangan tuk pastikan apa yg aku nak,,tercapai..amin... Tbe2 aku teringat pasal kurus celek kewangan yang aku pergi ari tu n nasihat2 yg sempat aku dgr dri org2 yg ada pengalaman nie..ditambah plak dgn apa yg aku sempat belek2 dri majalah dan internet..hehe So,aku rse aku nk kongsi la sikit..
First sekali, JANGAN dapat gaji tu terus nak beli kereta..yela..dh ada duit..mstila nk pakai kereta..kereta plak bkn kereta biasa2 tp kereta hebat2 la kn..tula silap kita sebenarnya (sbb aku pun angan2 nak pakai kereta mewah ble dh dpt gaji,hehehe). Kita sepatutnya simpan duit untuk duit kecemasan dimana duit tu sama bnyak dgn gaji kte 3 bulan..kita jgak kena simpan sekuarang-kurangnya 10% dri gaji kita sebagai simpanan tetap kita..
Second, kita kena buat bajet tuk diri kita tu...berapa kita nk simpan n berapa yg kita bole…